top of page

CATIO MAGAZÍN

Další čtení o kočkách: Co se líbí redakci

Aktualizováno: 12. 12. 2020


Neuvěřitelné, ale pravdivé kočičí příběhy z celého světa

Některé knihy čteme dětem před spaním jen proto, abychom nemuseli být přistiženi, že jsme po nich sami zatoužili. Se zatajeným dechem pak otevíráme první stránky a pokud je text určený starším žákům, tak jsme ochotni děj mladšímu dítěti převyprávět, protože tyto knihy nepostrádají nápad a kvalitní ilustrace. Které knihy to jsou?

Kocour knihovník

Začínáme knihou Pozor v knihovně je kocour! Tato kniha vyšla ze spolupráce Kláry Smolíkové a Vojtěcha Šedy. Byla vydána Mladou frontou v roce 2019. Rezavý kocour Koniáš provází chlapce Davida vybraným úsekem našich dějin a ukazuje mu krásu knihoven. Mladší čtenář se dozví také o tom, jak se v knihovně chovat, jak tam vyhledávat knihy. Pro starší jsou v textu zmíněny zajímavosti ze světa psaní, čtení – víte, k čemu sloužily mluvící pásky? Jak se začaly knihy třídit v novodobé historii v ČR?

Příběh o laskavosti

Sonja Danowski vypráví skrze povedené ilustrace příběh o lásce a vykoupení jedné kočičí duše. Půlnoční kocourek je kniha, kterou si zamilují všichni dobří lidé (a děti). Vydalo nakladatelství Albatrosmedia v sekci Edika. Chlapec Toník zbožňuje kočky, rád by jim pomohl, proto věnuje svoje hračky do tomboly místního útulku. Šedivý kocour a maminka přichystají Toníkovi za jeho lásku ke zvířatům skvělé překvapení.

Mlsný kocour a laskominy

Maja Lunde napsala příběh holčičky Nino a jejího kocoura, který oživil ilustrátor (a autor více než 30 dětských knih) Hans Jørgen Sandnes. Kniha Nejúžasnější věc vyšla v roce 2018 v Knihy Dobrovský. Tento příběh pomáhá dětem (a možná i jejich rodičům) přijmout ztrátu. Nino přichází o přítele, který se odstěhoval na druhý konec světa. Dostává od něj dopis bez psaní – pouze několik zvláštních fazolek. Nejprve je chce vyhodit, ale později je použije pro výrobu čokolády a vyhraje tak místní kulinární soutěž. Kniha ukazuje také to, že sebelepší recept od prvotřídního kuchaře připravený ve spěchu není lepší, než kousek čokolády připravený s láskou.

Proč je důležité číst dětem? Čtěte zde.

To nejlepší přichází

Pro knihu Kočky v akci: Neuvěřitelné, ale pravdivé kočičí příběhy z celého světa sestavila autorka Kimberlie Hamilton tým ilustrátorů, kteří se na vzniku této knihy podíleli. Díky tomu všechny příběhy dostaly šmrnc a nelze říci, že to je kniha určená pouze mládeži. Vyšlo v roce 2019 v Presco group. Je to jako sbírka nejlepších kočičích osudů a příběhů o kočičí lásce a odvaze. Obsahuje i historii koček.

Kočky v akci!

Neuvěřitelné, ale pravdivé kočičí příběhy z celého světa

Více o historii kočičího rodu zde.

Která je vaše oblíbená kniha?

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page