top of page

CATIO MAGAZÍN

Bezpečné rostliny pro vaši kočičku


Kočičky jsou notoricky známí okusovači. Svět pokojových rostlin pro nás může být minovým polem – některé květiny jsou pro kočky toxické a jejich pozřením jim hrozí opravdový malér. Naštěstí ale existují i takové rostliny, které mají na naše chlupaté přátele blahodárné účinky.

 

Pokud chcete svůj domov zaplnit zelení, které působí pozitivně i na kočičky, určitě si pročtěte následující řádky:


1. Šanta kočičí

Šanta kočičí patří mezi nejoblíbenější kočičí rostlinu. Vzhledem k vysokému obsahu stimulantů má na naše chlupáče pozitivní vliv, snižuje jejich stres a zlepšuje náladu. Navíc se dá velmi snadno vypěstovat ze semen. Vyrazte proto do nejbližšího zahradnictví a začněte ji pěstovat!


2. Heřmánek

Heřmánek není oblíbenou rostlinou jen u nás lidí, i kočičky ho mají moc rády. Jeho květy připomínající sedmikrásky se skvěle vyjímají na okně, a tak nepřemýšlejte a pořiďte sobě i své číče pár těchto krásných rostlinek.


3. Citronová tráva

Mezi další bezpečnou rostlinu patří citronová tráva. Tráva obecně je v kočičí říši velmi oblíbená – aby ne, když v ní tráví dlouhé hodiny při lovu i odpočinku. Většina obchodů pro chovatele nabízí i tzv. kočičí trávu – i ta jistě vašeho chlupáče potěší.


4. Máta

Jakákoliv rostliny z rodiny máty působí na kočičky jako magnet a máta peprná není výjimkou. Stejně jako u lidí má máta blahodárné účinky na kočičí trávení. Dalším bonusem je to, že mátové aroma odrazuje myši.


5. Čerstvé bylinky

Udržování kuchyně dobře zásobené bylinkami potěší nejen vás, ale i vaši kočičku. Bylinky jsou bohaté na vitamíny, takže pokud chcete přispět k pozitivnímu vývoji zdraví vaší chlupatice, pořiďte si alespoň pár kousků bylinek v květináči.

6. Kozlík lékařský

V lidské medicíně je kozlík lékařský nebo-li valerian vyhledáván pro své blahodárné účinky na spánek. U koček to má ale opačný účinek – žvýkáním této rostlinky dojde k jejich rozradostnění, které občas končí téměř transem. Pokud vaše chlupatá kamarádka trpí obezitou, kozlík je jedním ze způsobů, díky kterým se bude přirozeně hýbat!


7. Zelenec chocholatý

Zelenec chocholatý nebo také pavoučí rostlina je v kočičí říši také velmi oblíbenou rostlinou. Malým tygříkům imponují její dlouhé listy, které líně reagují na jejich potlapkávání.


8. Kořen lékořice

Kořen lékořice se velice snadno pěstuje na zahradě, ale daří se mu i doma v květináči. Rostlina má sama o sobě nádherné květy – jejich okusování navíc vaší kočičce pomůže v dobrém trávení a také zmírní různé alergie, kterými může trpět. U starších kočiček působí blahodárně na projevy artritidy – očišťuje totiž krev a tím zmírňuje příznaky tohoto onemocnění.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page