top of page

CATIO MAGAZÍN

Proč kočky nekupovat, ale adoptovat

Aktualizováno: 18. 4. 2021


Doma jsem kdekoliv, kde jsem s tebou, můj nový páníčku.

Přemýšlíte nad pořízením si chlupatého umňoukaného štěstí, ale nedokážete se rozhodnout, zda si našetřit na kočičku od chovatele, nebo zda zajít do vašeho lokálního útulku? Bojíte se, že adopce kočky z útulku může být v něčem horší, jak koupě kočičky od chovatele? Sepsali jsme pro vás několik důvodů proč kočičky nekupovat, ale adoptovat.


 

Záchrana životů

Adoptováním kočičky pomůžete nejen kočičce v útulku, adopcí zachráníte i několik kočičích životů. Jakmile se v útulku uvolní místo pro novou kočičku, bude útulek moci přijmout novou toulavou kočičku. Velká spousta venkovních koček není kastrovaná, rodí mladé až dvakrát do roka, s tím že ve vrhu může být od dvou až po deset koťat. Koťata vyrůstající na ulici bohužel velmi často umírají ještě v nízkém věku – nejsou odčervená ani očkovaná, zatoulají se v noci na vozovku apod. Adopcí proto nezachráníte pouze jednu kočičku, zachránit můžete celou kočičí smečku.


Pomůžete s přemnožením

Jak jsme již napsali, kočky se množí rychle. Bohužel se problém netýká jen divokých koček, ale i venku žijících koček, které mají sice domov, ale jejich majitel je nevykastruje. Všechna tato koťata a kočky končí buďto v útulcích, na ulici, nebo v rukou bezcitných lidí. Adopcí vykastrované kočky přispějete k prevenci přemnožení. Důležité je samozřejmě i šířením osvěty proč kočku kastrovat a nebát se toho.


Ověřená kočka

Pokud si adoptujete již dospělou kočku z útulku, máte jistotu, že je nejen řádně odčervená a očkovaná, ale že je také zdravá. Navíc poměrně přesně dokážete zjistit, jak se chová (zda je mazlivá, naučená na záchodek, zda škrábe škrabadlo, zda se snese s jinými zvířaty apod.). Většina koček v útulku je navíc již kastrovaná, tudíž si nemusíte dělat těžkou hlavu s tím, kam s ní na kastraci zajít.


Většina zaměstnanců v útulku, nebo majitelů depozit, vám vše nejen ochotně vysvětlí, ale provedou vás mezi kočičkami a pomohou vám vybrat tu, která je pro vás nejvhodnější.

Finanční dostupnost

Ať už kočku kupujete, nebo adoptujete, vždy musíte počítat s tím, že zvířátko něco stojí. Nicméně adopcí vám odpadne spousta výdajů, které bývají při pořízení nového zvířátka vyšší, než při jeho dlouhodobém chovu. Adopční poplatek se pohybuje většinou okolo tisíce korun a jak jsme již napsali, kočička bývá již kompletně vyšetřena a naočkována. Vám proto zbývá jen nakoupit hračky, škrabadla a jídlo a kočičku si můžete dovolit i bez půlročního šetření.


Adopcí podpoříte adopci

Vybavíte si, jak vaše oblíbená známá osobnost mluvila o nějakém produktu a vy hned otevírali online obchod, abyste si jej také koupili? Nebo jak vám vaše kamarádka doporučila značku kávy a tak jste si ji koupili? S adopcí kočičky je to podobné. Když vaše okolí uvidí, že adoptovaná kočička je stejně tak hravá, mazlivá a vděčná za pamlsky a hračky jako kočka kupovaná, bude víc lidí, kteří začnou kočičky nekupovat, ale adoptovat.


Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page