top of page

CATIO MAGAZÍN

Prázdninové čtení pro děti o kočkách

Aktualizováno: 14. 12. 2020


Nemůžu se na to dívat - samá kočka!

Část z vás již vyrazila za prázdninovými dobrodružstvími a další z vás se chystáte. Jaké čtení můžete dětem s sebou přibalit? A jak zaujmout ty děti, které se čtení vyhýbají?

Předně nechejte děti aktivně odpočívat a nabízejte nové knihy, audioknihy nebo jim alespoň vyprávějte zajímavé příběhy. Osobně miluji knihy z nakladatelství Baobab, Meander nebo Fragment. Ale i ta ostatní se snaží a přináší řadu knih. My se dnes zaměříme na knihy pro děti o kočkách.

Zahrada od Jiřího Trnky

kočičí příběhy

Pět kluků otevře dveře zahrady a za nimi najdou kocoura, který je pěkně prohání a trpaslíka, který jim radí. Autor knihu napsal i ilustroval (menší mohou znát kocoura z kostek). Tuto knihu mohou číst, jak začínající čtenáři, tak dospělí.

Mourek: Kocourek z Brna

kočičí příběhy

Kolektiv autorek (Zuzana Kolarikova, Žaneta Plchová, Jana Davídková, Tereza Domská) dal dohromady čtení o kocourkovi, který se toulá známými místy Brna. Knihu jsem koupila v TIC v Brně.

Líný kocour Josef

kočičí příběhy

Mladá Fronta vydala knihu Francizsky Biermannové o kocourovi, který nerad opouštěl svůj gauč (až než dostal blechu a musel se jí zbavit). Nebylo to ovšem snadné. Kniha obsahuje také plakát kocouří gymnastiky pro lenochy. Mohou číst rodiče dětem nebo děti na prvním stupni ZŠ.

Pes, kocour a sirotek

kočičí příběhy

Prázdninové čtení pro pokročilejší čtenáře od Františka Kalendy. Trojice hrdinů putuje až na konec světa. Středověké dobrodružství plné napětí je určené těm, kteří mají rádi napínavé příběhy a nebojí se historie.

Kočička z kávové pěny

kočičí příběhy

Oblíbené čtení mého syna v první a druhé třídě od Evy Volfové (Baobab). Kočička z kávové pěny prochází městem a hledá pelíšek. Originální grafika. Získala ocenění Nejkrásnější česká kniha roku 2006.

Našlo se koťátko

kočičí příběhy

Vydal Fragment, je určena čtenářům od sedmi let. A patří do řady “Příběhy se šťastným koncem”. Maminka malé Lily donese domů tři kočičí nalezence a obě se snaží tato koťátka vypiplat.

O modrém kocourkovi

kočičí příběhy

Na této knize vás (kromě nestárnoucího textu) zaujmou krásné ilustrace Zdeňka Milera. Pro první čtenáře a milovníky koček. Tato kniha je aktuálně vyprodaná, doporučuji kontaktovat vaši pobočku knihovny nebo vydavatele.

O pejskovi a kočičce: Jak dělali dort

kočičí příběhy

Klasika od Josefa Čapka v novém formátu of Nakladatelsví Baset. Lze zakoupit i další příběhy. Ideální pro začínající čtenáře.

Kam se vydala Hvězdička?

Sousedé požádají Jasmínu, zda by se jim postarala o kočičku Hvězdičku. Hvězdička má ale tajemství. A Jasmína bude muset řešit tajemné odchody. Pro první stupeň ZŠ. Nakladatelství Nava nabízí i další kočičí příběhy.

Jaký kočičí příběhy mají rády vaše děti? Hezké léto.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page