top of page

CATIO MAGAZÍN

Proč mě kočka kouše?

Aktualizováno: 9. 12. 2020


I v dospělém věku jsou kočičí zoubky ostré jako břitva. Proto není žádná sranda, když se vás váš malý lovec rozhodne potrestat. Těžko ho ale tomu budete odnaučovat, když nezjistíte, proč to dělá…

Kočičky neumí mluvit, a proto veškeré své emoce vyjadřují skrze své chování. Kousání je jedním z prostředků jejich přirozené komunikace, přes které se vám snaží něco sdělit. Možná vám říkají: “Tohle je super, to je legrace,” možná se vás ale snaží upozornit na svou bolest nebo zlost. My vám přinášíme 5 nejčastějších důvodů, které vaši kočičku mohou k takovémuto chování vést. Poznáte se v nich?

Něco se děje

Pokud vás kočička začala napadat z ničeho nic, zaměřte se, kdy to dělá. Pokud je to například ve chvíli, kdy ji sáhnete na jedno a to samé místo, může to značit nějaký zdravotní problém. Neváhejte a vezměte ji na veterinární prohlídku, která může odhalit jádro pudla.

Kousání z lásky

Bylo to opravdu kousnutí nebo jen takové štípnutí z lásky? Možná vám váš chlupatý parťák dává svou lásku najevo tak, že vás olizuje a občas si do vás jemně kousne. Dokud neteče krev, o nic nejde :).

Protože jste to dovolili

Pokud jste při hře někdy používali svou ruku jako hračku, kočička si to pamatuje. Bohužel nedokáže poznat, kdy se to hodí a kdy ne. Proto mějte při další hraním po ruce hračku, do které se může zakousnout a vám neublíží.

Nudí se

Jedním z důvodů, proč se do vás kočička ráda zakousne, může být její nuda. Pro společnou pohodu doporučujeme vybavit si byt škrabadly, poličkami nebo interaktivními hračkami, se kterými se váš tygřík vyřádí. Nepomáhá to? Pořiďte mu kámoše!

Nadměrná stimulace

Kočičky mohou kousat, když jsou rozdováděné ze hry nebo mazlení. Tomuto chování můžete snadno předejít – sledujte řeč jejich těla a jakmile zaznamenáte záškuby ocáskem nebo krabatění jejich kůže, zvolněte hru/mazlení a nechte svého drahouška oddechnout, aby úplně nezdivočel.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page