top of page

CATIO MAGAZÍN

Proč kočka líná?


Asi pro žádného kočičího majitele není těžké zjistit, na jakých místech jeho malý tygřík rád polehává. Stačí se trošku zaměřit na čalouněné židle, pohovku nebo ložní prádlo a minimálně na jednom místě určitě naleznete chomáčky chlupů. Víte, proč kočka takto pelichá?

 

Když kočička přijde o jeden chlup, na stejném místě jí velmi rychle vyroste nový. Proces línání udržuje její srst hustou a lesklou. Také zabraňuje tomu, aby se chloupky mastily, což bývá problémem zejména u dlouhosrstých kočiček.


Kočky tento proces dokonce urychlují tím, že svým hrubým jazýčkem srst olizují. Tím staré chlupy jednoduše odstraní. Ruku k dílu ale můžete přiložit i vy sami. Máte-li doma kočičku krátkosrstou, jednou týdně ji vyčešte. U dlouhosrstých kolegyň je třeba česat denně.


Určitě jste si všimli, že v určitých obdobích kočičky pelichají více než jindy. To je jednoduše tím, že se před létem připravují na vysoké teploty a před zimou se naopak chumlají. Pokud vám ale přijde, že vaše kočička pelichá více než jindy a srst jí nedorůstá, zbystřete. Srst je velmi dobrým ukazatelem jejího zdravotního stavu. Když je nemocná, projeví se to velmi často právě na kvalitě jejího kožíšku. V tomto případě je nejlepší vzít kočičku k veterináři, který ji prohlédne a stanoví případnou diagnózu a léčbu.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page