top of page

CATIO MAGAZÍN

Kočku nezajímá ani materialismus, ani společenské postavení

Aktualizováno: 12. 12. 2020


Svůj názor na tuto publikaci jsem Ti už jasně sdělila.

Kočka je podle spisovatele Stéphana Garniera svobodná, klidná, zvědavá, pozorující, odolná, opatrná, elegantní, tichá, charismatická, hrdá a nezávislá. Jak toho docílit? Načerpejme pár rad kocoura Ziggyho z knihy Chovejte se jako kočka.

O knížce

Kniha Chovejte se jako kočka vyšla v Nakladatelství JOTA v roce 2018 (v originále vyšla v roce 2017 – Agir et penser comme un chat), autorem je Stéphane Garnier. Autor je muž mnoha profesí a s kocourem Ziggym žili v Lyonu na lodi. Stéphane Garnier pracoval jako zvukař v USA, truhlář, webmaster, účetní, zpěvák, prodavač, realitní makléř, třidič balíků nebo satirik. Knihu napsal prý za tři týdny. Jaká kniha je? Kniha je přehledně členěná do 40 okruhů (dostat tak můžete 40 rad pro různé životní situace). Do textu jsou včleněny odstavce k zamyšlení a popis kočičího dne (podle toho, jak kočka určitou část dne tráví). Závěrem si můžete udělat test kočičího kvocientu a získat tak odpověď, jaký je váš kočičí kvocient (KQ).

Co radí kocour Ziggy

Ziggy je něco jako kočičí Dale Carnegie. Kočka je prý nejlepší kouč. Umí vládnout zenovému klidu, svému času a milovat člověka opravdově. Když si získáme její lásku, trvá navždy. Ale naše jednotlivé poklesky a chyby jsou nám připomínány, aby nám kočka dala šanci vše napravit. Kocour Ziggy je sympatické stvoření. Radí, odpočívá a samozřejmě má v knize také poslední slovo. V textu se vyskytují otisky jeho tlapek a více, či méně známé citáty slavných. Pozorování je prý nejdůležitější činností koček, stejně jako selekce kočičí společnosti. Od nekvalitních podnětů si tak můžeme dovolit odejít bez výčitek – pokud to budeme brát jako Ziggy.

Zenová kočka – řešení stresu

Svůj názor na tuto publikaci jsem Ti už jasně sdělila.

Z knihy sálá vzájemná láska autora a kocoura Ziggyho. Kočičí charisma, hrdost a zenový (nebo přímo stoický) klid stojí vysoko na žebříčku kvalit, které bychom si měli osvojit. Knížka má příjemnou grafiku (z obálky jsem přímo nadšená), trochu rustikální, trochu snivá. Díky formátu se vejde do běžné (i menší) kabelky, proto můžeme s touto knihou směle cestovat naprosto bez výčitek. Výsledek testu není překvapivý. V oblastech, kde máme málo bodů, máme provést vylepšení. Budu se tedy inspirovat a zahájím kúru odpočinku. A tiše se budu těšit na pokračování této knihy…

Kočka otevřela oči, vstoupilo do nich slunce, kočka zavřela oči, slunce v nich zůstalo. A proto večer, když se kočka vzbudí, vidím ve tmě dva kousky slunce. Maurice Carême (str. 140)

Foto: JOTA, Hana Moualla

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page