top of page

CATIO MAGAZÍN

Knížky pro kočkomily

Vánoce se blíží, doprovázeny ranními mrazíky, brzkou tmou a párou, stoupající od pusy při každém výdechu. V tento čas se víc než kdy jindy těšíme z práce nebo školy zase domů, do tepla. Dát si horkou sprchu, teplé ponožky a zachumlat se s kakaem a milovaným chlupatým mazlíčkem pod deku. A Pokud máme po celém dni dost všech těch svítících obrazovek a přístrojů a nechceme se nechat obtěžovat reklamami, namísto zapnutí televize, vezmeme do ruky knihu. A jaká kniha může být lepší, než ta, ve které vystupují naši nejpůsobivější kočičí společníci? Máme pro vás pár knih, aktuální tipy i starší klasiky, které nikdy nezklamou.

Dalajlámova kočka (1, 2, 3)

Autor této knihy, David Michie, již stihl vydat pokračování v podobě dvou dílů, Dalajlámova kočka a umění příst a Dalajlámova kočka a síla meditace. A opravdu síla to je. První díl začíná tak nějak nesměle přibližovat příběh malého koťátka, kterého se ujímá sám Dalajláma. Kočička tak svým hravým způsobem převypravuje všechny životní poznatky a rozhovory, které při svém životě u Dalajlámy zaslechla. V jejím volném pokračování připravuje Dalajláma svému miláčkovi nelehký úkol, nalezení pravé příčiny štěstí, což vede ke spoustě komickým, avšak i poučným situacím. A u posledního dílu se čtenář může těšit na již opravdu propracovaný příběh, kdy se tento kočičí mazlíček snaží proniknout do tajů meditace. Knihy s hlubokým významem, psány lehkou formou, s humorem i překvapením. Jak jinak vykročit do nového roku?

TOTAL CAT MOJO – The Ultimate Guide to Life with Your Cat

Pokud vám nevadí čtení v angličtině a zajímá vás, jak vlastně váš mazlíček funguje, jaké jsou jeho instinkty a jakým způsobem mu co nejvíce zpříjemnit život a stát se opravdovým přítelem, zvolte jednoznačně tuto knihu. Novinka z loňského roku, sbírá fanoušky každým dnem. Lidé už nechtějí jen „mít kočku“. Chtějí svým chlupáčům rozumět, dopřávat jim to, co opravdu ocení, protože jen správná komunikace může posunout váš vztah na opravdovou „lásku“, řekněme. Takže se do toho dáme a společně obohatíme budoucnost našich malých šelem? Já jsem pro!

Kočka v síti

Máte doma kromě chlupaté příšerky, ještě příšerku v podobě školáka, který, stejně jako vy, kočičky miluje? Podmínkou je odvaha, protože vám nabízíme fakt dost hustou kriminálku. Parta dětí, jež spojuje láska ke kočkám a chovatelství, chtějí přijít na kloub záhadě.  A nejen děti, postupně se k nim přidávají i jejich mazlíčci. Jak tedy originálně zpestřit knihovničku dětem? Zkuste detektivku hned tří autorek, Radky Havlenové, Marie Petrovové a Heleny Rückerové. Ideální pro děti od 9 do 12 let.

Jak poznat že vaše kočka touží po vaší krvi

A další povedená kniha! Jestli se chcete zaručeně zasmát, vřele doporučujeme tuto knihu autora Matthewa Inmana. Plná zábavných obrázků a komiksů, hýří vtipem i krutou realitou. Jestli něco nemůže chybět mezi pohodovým vánočním odpočinkem, je to tato kniha. Ta vás totiž zaručeně na odpočinek naladí. Tak, zbývá jen víno a můžeme začít. A třešničkou na dortu je zjištění, jestli nás tedy opravdu chce miláček krutě a krvavě zamordovat. Zamilujete si!

Chovejte se jako kočka

A do pětice (vlastně do sedmice) všeho dobrého! Jak úchvatné jsou kočky. Jak majestátní, elegantní, dravé a zároveň hebké jsou kočky. Vynikají obratností, chladnokrevností vůči své kořisti a nezkrotitelnou pýchou. Co z toho plyne? Chovejte se jako kočka. Vždyť přeci stojí za to být jako tento krásný tvor. Tato kniha vám poradí jak na to. Navýší vám sebevědomí, charisma, zostří se vaše drápy a začnete milovat syrové maso..no moment..

Kocour Mikeš

A co si nemohla autorka článku odpustit? Českou klasiku pana Lady. Příběhy s mluvícím černým kocourkem Mikešem, který vyrůstá na venkově. Doplněno Ladovými obrázky, člověk by se nejraději zase usadil babičce na klín a poslouchal. Ideálně, když se vám okolo kotníků bude otírat černý chlupáč a dožadovat se pozornosti. Pokud znáte, zavzpomínejte si, pokud neznáte vy nebo vaše děti, neváhejte. Kocourek Mikeš je ideální volba, najdete v něm kopec legrace i poučení, pár archaických slovních spojení a vůni staré knihy. Pokud tedy máte staré vydání. No a samozřejmě milého černého mazlíčka v hlavní roli.

Tak četbě zdar!

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page