top of page

CATIO MAGAZÍN

Jak vyrobit adventní kalendář pro kočky?

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak vlastně Vánoce vnímá váš chlupatý kamarád? Ze zkušenosti vím, že největším zážitkem je pro ně strhávání světýlek na stromečku a posléze voňavý dáreček, který si přece za tak namáhavou práci zaslouží. Jak ale můžeme tyto svátky sounáležitosti zpříjemnit svým mazlíčkům ještě víc? Blíží se doba adventní, takže pokud vám nechybí trochu kreativity a šikovnosti (čímž by měli oplývat všichni majitelé těchto malých kočičích šelem), s naším návodem na originální adventní kalendář kočičáka určitě nezklamete. A je to, koneckonců, i pěkná sváteční dekorace.

Krabička či sáček, to je oč tu běží.

Pro začátek je důležité zvolit si správný design. Vyberte si styl, který bude naprosto vystihovat vaše obydlí. Inspirovat se můžete na internetu, důležité je ujistit se, zda jsou okénka dostatečně velká na všechny ty laskominy pro kočičku. Moderní byt se dá zkrášlit krabičkami různých velikostí, pokud máte domácnost na úrovni a vše musí být na svém místě, postačí vám minimalistický papírový sáček a razítka s číslicemi. Jednoduchá je forma kolíčků nalepených vedle sebe. Pro milovníky přírody se hodí papírové taštičky a sáčky přivázané k pověšené větvi.

Pro malého lovce

Speciálně pro kočičí pudy můžete vytvořit kalendář, ke kterému nic, kromě roliček toaletního papíru a pár kousků tvrdšího papíru a lepidla, nepotřebujete. K uspokojení jejich nezbedných pacek jim můžete vytvořit kalendář nalepením toaletních ruliček na pevný podklad (například tvrdý karton) a pověsit jej do určité výšky, kde na něj číča dosáhne, ne moc nízko, ale tak, aby vyvinula úsilí a ke své „kořisti“ se dostávala postupně. Číslování by pak mělo jít postupně odspodu, anebo mazlíčkovi nabízejte pamlsky každý den do jedné roličky. Krásně vypadá uspořádání roliček do tvaru vánočního smrku.

Zdobíme, zdobíme

A konečně přichází ta nejzábavnější část. Samotné tvoření! Tak hurá do papírnictví, nezapomeňte nůžky, lepidlo, různobarevné papíry i razítka, cokoli vám padne do oka. Důležité je číslování a také kde a jak si vlastně kalendář pověsíte. Vánoční motivy, stylové doplňky, bohémské barvy, fantazii se meze nekladou.

Radost se skrývá uvnitř

A co dovnitř? Čokoláda nepřichází v úvahu, ale takové dobrůtky určené pro kočičky, za ty vás budou mazlíčci milovat. Další možností jsou drobné hračky s rolničkami, chřastítky, popřípadě můžeme vyrobit chlupaté kuličky, které eventuálně naplníme šantou kočíčí, a pak si jen užívat nadšení našich kočičáků.

Dobře si ale rozmyslete, zda-li naplníte všechna okénka kalendáře hned, váš miláček by to totiž nemusel vydržet a poctivě odpočítávat až do Štědrého večera. Ujistěte se, že se k okénkům kalendáře dostanou pouze pod vaším dohledem, raději je tedy zakryjte, popřípadě pověste na místo, kde kočička nedosáhne. Nebudete tak riskovat zkažené překvapení (a žaludeční obtíže).

Rady na závěr

A konečně, můžeme začít odpočítávat. Vyčleňte si na to čas, vytvořte si něco jako každodenní rituál, přeci jen jde o vašeho mazlíčka. Věnujte se mu během otevírání kalendáře, hrajte si a užívejte si společné chvilky, kdy si můžete dát najevo svou lásku a náklonnost.

Přejeme Vám z celého srdce krásné a klidné adventní svátky.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page