top of page

CATIO MAGAZÍN

DIY: Snadné kočičí nanuky

Aktualizováno: 9. 12. 2020


To byla dobrota! Můžu dostat ještě? Autorka fotografie: yumeookami

Možná se vám už stalo, že váš kočičí miláček házel očko po zmrzlině, kterou jste si vychutnávali. Taková zmrzlina je ale pro kočičky nevhodná – smetanová je plná laktózy a vodová zas plná cukru. Pokud byste ale přeci jen chtěli dopřát vašemu mazlíkovi něco dobrého, máme pro vás tipy na snadné kočičí nanuky, které ocení každá kočička.


Kočičí nanuky jsou zdravé

Kočičí varianta nanuků je nejen pro kočičky vhodná, ale také zdravá. Jistě víte, jak jsou kočičky vybíravé, co se vody týká (občas nejen jí). Mnohdy raději pijí z umyvadla, z vaší skleničky, z akvária, nebo v horším případě je napadá lézt do záchodové mísy, než aby pily z vlastní mističky. Výhodou kočičích nanuků proto je nejen jejich neodolatelná chuť, ale také voda, kterou obsahují a která pomůže kočičkám ke správné hydrataci i během těch nejteplejších dnů.

Jak na nanuky?

Nejlepší na kočičích nanucích je jejich snadná příprava. Využít můžete nejen dostupné kočičí pochoutky jako jsou kvalitní kapsičky, nebo sušené maso, ale můžete sáhnout i po masu, co máte doma v lednici.

Co lze použít?

  1. Tuňák (pokud kupujete tuňáka v konzervě, vybírejte jen toho ve vlastní šťávě, u něj můžete využít nejen šťávu, ale i kousky)

  2. Kuře

  3. Losos

  4. Sardinky (tady platí to samé co u tuňáka, vždy jen ve vlastní šťávě)

Postup:

Kousky masa smíchejte, případně rozmixujte s vodou, naplňte jimi formičky vhodné do mrazáku (úplně postačí forma na led, případně forma na nanuky) a máte skvělou a zdravou pochoutku!


I velkým kočkám v ZOO dělají ošetřovatlé zdravé masové nanuky. A jak je milují!

Mléčné kočičí nanuky

Mléčné kočičí nanuky jsou vhodné jak pro dospělé kočičky, tak pro koťátka, která si už zvykla na pevnou stravu. Pokud byste tím ovšem chtěli potěšit právě kotě, doporučujeme vynechat maso a udělat nanuky jen mléčné (z mléka pro kočky), případně s příměsí jídla, na které je koťátko zvyklé.

Co budete potřebovat?

Mléko pro kočky (případně kozí mléko, bílý jogurt bez laktózy) Vodu Oblíbené kočičí odměny/maso

Postup:

Podobně jako u předchozího receptu všechny ingredience smíchejte, popřípadě rozmixujte a dejte zamrazit. Je nezbytné použít mléko, které je vhodné pro kočičky (tzn. je bez obsahu laktózy). Speciální kočičí mléka, které zakoupíte v zveriimexu, nebo na internetu mají navíc přidané vitamíny a minerály.

Pár věcí, na které si dát pozor:

  1. Pro konzumaci je dobré dát kočičce mističku, po které svůj nanuk může válet a neupatlat tím celý byt. Pokud máte zahradu a kočička je zvyklá na ní pobývat, úplně postačí, když si kočička svoji dobrotu sní venku.

  2. Pokud kočička nechá zbytky vyhoďte je, rozhodně je nenechávejte celý den na přímém sluníčku, aby je kočička dojedla třeba večer!

  3. Neslouží jako náhrada pestré stravy. Stejně jako jiné kočičí odměny, je i nanuk odměnou, kterou byste měli kočičce dopřávat jen příležitostně.

Zábava bez kalorií

I kostka ledu může kočičky nejen zabavit, ale také hydratovat. Navíc nehrozí, že by vám kočička po bytě roznesla kousky masa. Kostky ledu můžete také dát do vody v míse, nebo v lavoru (pozor na převrhnutí). Kočička si plovoucích lesklých kostek všimne a bude mít plno zábavy při snaze je vylovit, navíc se u toho napije. A dokonce i vy si užijete spoustu legrace.

Mňam!

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page