top of page

CATIO MAGAZÍN

Tipy na kočičí Vánoce


A páníčci, tenhle stromeček mám na hraní? Nebo mi dáte nějaký můj vlastní?

Kočkomilové mívají vždy své výjimečné “kočičí” požadavky, chutě i nápady. Takže ať už jste kočičí páníčci, neúnavní zbožňovatelé kočičích šelmiček, nebo jen hledáte ideální dárky pro “cat lady”, připravili jsme si pro vás speciální vánoční článek, kde najdete rady a tipy na ideální kočičí Vánoce.


 

Vánoce pro kočku

Kočičí Vánoce by měly být ideálně zábavné, delikátní a hlavně bezpečné!


Zábava:

Každou kočičku můžete na Vánoce potěšit novou hračkou, škrabadlem, poličkou na ležení, nebo pelíškem. Můžete ale zkusit mnohem levnější varianty, které zaručí stejnou, ne-li větší radost. Zkuste třeba do staré krabičky udělat malé otvory (tak akorát na kočičí packy) a dovnitř umístěte voňavé kočičí dobroty. Více DIY kočičích dárků najdete na: Vánočních dárky pro chlupačky 1. díl a Vánoční dárky pro chlupáčky 2. díl.

Poznámka redakce: Pozor na izolepu, drátky, svorky, nebo třpytky na papírech. Kočičí dárky obalte klidně do obyčejného papíru a na přichycení použitejte přírodní provázky (např. jutový).

Delikatesy:

Pokud pečete doma cukroví a navařujete dobroty na Štědrý den, co takhle připravit tentokrát i něco pro kočičku? Může to být pečená rybička, vařené kuřátko, nebo nějaké kočičí cukroví!

Co takové tuňákové sušenky?

Co budete potřebovat:

  • plechovku tuňáka ve vlastní šťávě

  • drcené ovesné vločky

  • vejce

  • lžička oleje (např. lososový)

  • voda, pokud je třeba

Jak na to:

Smíchejte nejdříve tuňáka, vejce a olej, poté přidejte vločky dokud vám nevznikne tvarovatelné těsto. Z něj můžete udělat malé kuličky nebo placičky. Pečte je na plechu vyloženém pečícím papírem na 175 °C přibližně 15 minut.


Bezpečí:

Ačkoliv kočkám Vánoce připadají jako jedna velká hra, mohou být pro ně v lecčem nebezpečné. Vánoční stromek většinu koček velmi láká, ale je plný ozdob, které by mohly vaší kočce ublížit. Pokud máte doma živý vánoční stromek a vaše kočička by jej kousala, mohlo by jít být taky trochu špatně. Jedle jsou totiž mírně toxické a mohou produkovat oleje, které mohou kočičkám dráždit tlamičku a žaludek.

Ale ani umělý stromek není vždy výhra – ne vždy totiž vydrží stát, pokud na něj kočka skočí. Mohl by ji tak poranit během pádu. Přečtěte si pro několik tipů, jak udržet kočičky od vánočního stromečku.

Vánoční světýlka jsou krásná a naše šelmičky lákají, ale dejte pozor! Kočička by se o ně mohla poranit.

Nebezpečné bývají také světýlka, které si dáváte do oken, nebo na plot – kočičky rády jejich dráty koušou. Pokud by je kousaly dostatečně dlouho, mohly by dostat ránu elektrickým proudem. Podobně nebezpečné jsou i adventní svíčky, skleněná sněžítka, nebo jídlo, kterého bývá během Vánoc plný stůl.


Ideální Vánoce pro kočičí páníčky

Právě jsme vás asi předchozím odstavcem nechtě vyděsili, že Vánoce a kočka nejdou příliš dohromady. Nebojte! Je spousta aktivit, které vy i vaše kočička můžete dělat společně a Vánoce si přitom zajisté užijete!


Vánoční rybička

Kočky rybičky prostě milují! Připravte jednu speciální porci pro svou kočičku a ke Štědrovečerní večeři zasedněte i s kočičkou.


Vánoční tradice

Většina vánočních tradic není sice příliš “cat friendly”, ale není důvod, abyste je “cat friendly” neudělali. Při pouštění ořechových lodiček dejte jeden lavor s vodou i kočičce. Místo lodiček do vody kočičce dejte ale míčky, víčka aj. věci, které plavou.


Pohádky, knížky, koledy

Pokud jste rádi na Vánoce zalezlí pod dekou a užíváte si pohádky, čtete knihy, nebo posloucháte oblíbené koledy, vsaďte se, že si to kočička užije stejně jako vy! Hlavně pokud ji při tom budete drbat.


A co k Vánocům pro kočkomily?

Dnes už seženete spoustu oblečení, doplňků do interiéru i exteriéru s motivem kočiček. Pokud ale nechcete kupovat drobnosti, které obdarovanému budou jen nevyužitě ležet doma, zkuste na to jít prakticky.


Jezdí kočkomil často pryč?

Pokud jezdí kočkomil často pryč a vás se pokaždé ptá, zda byste mohli přijít nakrmit a pomazlit jejich kočičku, ale vy na to nemáte vždy čas, určitě využije poukaz na hlídání kočičky.


Jezdí často pryč, ale bere s sebou svoji kočičku?

Zjistěte v jakém stavu je přenoska, nebo batoh na kočičku, v kterém ji s sebou bere. Třeba bude kočkomil potřebovat novou. A co takové přenosné mističky, pítka, nebo kočičí záchod?


Láska i radost prochází žaludkem.

Zkuste udělat dva vánoční balíčky plné dobrot nejen pro kočičku, ale také pro jejího majitele.


Má kočkomil rád bláznivá trička? Puzzle? Obrazy?

Nechte mu udělat originální tričko, puzzle, nebo obraz s jeho vlastní kočičkou!


Obecná rada ale je: majitelé koček svoje chlupáčky milují, a proto je potěší cokoliv, co jim je bude připomínat!






Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page