top of page

CATIO MAGAZÍN

Jak udržet kočky dál od vánočního stromečku?

Aktualizováno: 12. 12. 2020


Mám tu novou velkou zelenou hračku!

Kočky milují stromy. A když na ně navíc pověsíme třpytivé houpající se kouličky, které prostě lákají k ,,packování”, nemůžeme se divit, že se od nich rozšířené zorničky našich chlupáčů nedokážou odtrhnout. Máme pro vás ale pár tipů, jak kočky udržet co nejdál od vánočních stromečků.

Jak zajistit, aby zůstaly na místě ozdoby, ale i celý stromek?

Rybářský vlasec

Kupte pevný rybářský vlasec a přivažte s ním špičku stromku k hřebíku na stropě. Zabráníte tím asi největší katastrofě – jeho převrácení.

Drátek

Ozdoby pověste na stromeček pomocí drátku, který kleštěmi pevně obtočíte kolem větvičky. Bude to bezpečnější než klasické háčky ve tvaru S.

Stolek nebo štokrle

Máte-li malý stromek, který nedosahuje ani jednoho metru, raději ho postavte na menší stůl nebo stoličku. Čím méně bude v úrovni kočičích očí, tím menším lákadlem bude.

Samostatná ložnice

Samozřejmostí je udržet kočku v jiné místnosti, než v jaké je stromek. A to hlavně po dobu spánku všech člověčích obyvatel.

Zvonečky a pomeranče

Nakupte pár malých zvonečků, které pověsíte na spodní větve. Jakmile se k nim packa přiblíží, uslyšíte to. Kočky nemají v oblibě vůni pomerančů, sušená kůra pomerančů pod stromečkem je proto může odradit.

Žádné řetězy z třásní

Pokud máte doma kočku, nepoužívejte barevné řetězy z třásní. Pak je totiž žvýkají a mohou se udusit nebo otrávit.

Daleko od nábytku

Stavte vánoční stromeček daleko od nábytku, aby na něj kočky měly opravdu nesnadný přístup.

Hořký sprej

V mnoha zverimexech najdete spreje, které mají velmi nepříjemnou chuť, a to například hořkou. Ty stačí nastříkat na stojan a spodní větvičky, pak nebudou chlupáčům chutnat.

Žádná elektřina

Jedním z největších nebezpečí jsou světýlka. Mějte oči na stopkách, ať nemají kočičky pokušení elektrické vedení rozkousat.

Toxické jehličky

Některé jehličnaté stromy, které nejčastěji zdobíme, vylučují oleje. Ty mohou po pozření dráždit kočičí žaludek, vyvolávat zvracení a slzení oček. Stejně tak není jehličí snadno stravitelné. Umělé stromky také vylučují toxické látky, pokud je kočky ochutnají, mohou se dokonce otrávit.

Pravidelně vánoční stromeček kontrolujte, ale zároveň si užijte klidné Vánoce spolu se spokojeným chlupáčem!

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page