top of page

CATIO MAGAZÍN

DIY vánoční dárky pro chlupáčky, 2.díl

Máme pro vás další díl vánočního speciálu „udělej si sám“ neboli „do it yourself“ dárků, jen musíte nakopnout kreativního ducha a pustit se do toho třeba při sledování vánočních pohádek.

Už se nám to blíží, týden uteče jako voda a starosti s kaprem, salátem a malým chlupatým raubířem visícím na vánočním stromečku jsou tady. Těšíte se? Už cítíte tu vůni spáleného cukroví, rybí kůstku uvízlou v krku a slzy dojetí při rozbalování třetího páru ponožek? Skvělé, určitě vás ale potěší nefalšovaná radost mazlíčka, pro kterého jste dáreček vlastnoručně vyrobili, je k užitku a kočičák si s ním bude hrát do vyčerpání těla.

Tak se jdeme vyšantit, tedy vyfintit

Tímto dárečkem tak trochu ošálíme kočičí smysly. Pokud není váš miláček zrovna trhač a ničitel, použijte běžné polystyrenové kuličky. Neobejdeme se bez lepicí pistole, nějaké té kvalitnější tvrdší vlny a (moudří už vědí) šanty kočičí! Postup je následující: Na kuličky naneseme lepidlo pomocí lepicí pistole a vyválíme v nádobce s šantou tak, dokud nejsou celé krásně pokryty. Ještě nekončíme, teď přichází na řadu vlna. Opět ozdobíme kuličky i s šantou lepidlem, a pevně, nejpevněji jak to půjde, omotáváním lepíme k povrchu kuliček vlnu kolem dokola. Vznikne nám takové pevné, nepřemožitelné „klubíčko vlny“ které se kutálí a k tomu neodolatelně voní! Navíc si kočička najde dáreček pod stromečkem i po čichu. Ale neotálejme, přejděme rovnou k další vánoční vychytávce …

Dárečky v dárku

Zní to komplikovaně, opak je pravdou. Své šelmičky známe a víme, co je baví a zajímá. Ačkoli chceme, aby o Vánocích byly mírumilovné a hřejivé, nemůžeme jim přeci upírat lovecké pudy. Nehledě na to, že pak možná konečně nechají na pokoji naši pracně vytvořenou výzdobu. Zaměstná je to na dost dlouhou dobu, vše závisí jen a jen na šikovnosti právě vašeho drobečka. A protentokrát je tento nápad realizovatelný i pro méně zdatné kreativce. S chutí do toho…. no jak se to říká.

A to je jako všechno?

Čím jednodušší, tím lépe realizovatelné. Proto na výrobu tohoto dárečku potřebujeme pouze plastovou nádobu s uzávěrem (třeba tu, do které dáváte dětem svačiny). Dále sklenici o menším průměru, fixu a ostrý, špičatý nožík (popřípadě kvalitní nůžky na manikúru). A ta nejhůře získatelná část vašeho dárku, pár oblíbených hraček mazlíčka. Můžete samozřejmě použít i šantí (nebo šantové?) kuličky z příspěvku výše, nejlépe je ale nakombinujte s těmi staršího data, aby měla kočička chuť je dostat zpátky. Další možností je užití pamlsků, to je ovšem omezeno datem spotřeby a dost to svému drahouškovi usnadníte.

Začneme …

Čím začneme? Začneme tím, že si na uzávěr naší plastové nádobky fixou obkreslíme dva kruhy. Jako předloha nám poslouží zmiňovaná sklenice. Pokud máme obkresleno, chopíme se nože či nůžek a výkřiky bolesti mohou začít. Ale to ne, věřím ve vaši šikovnost, prostě jen kruhy do víka vyřežte. Samozřejmě si musíte dát pozor na hrany, aby nebyly ostré či přerušované a kočičím tlapičkám neublížily. No a obávám se, že to je vše. Dovnitř do plastové nádobky už jen vsypejte mňaminky či zmiňované hračky a pečlivě víkem s děrami uzavřete. Pak povinně pozorovat, jak si mazlíček s vytahováním svých milovaných hraček či výborných laskomin poradí.

A to je konec, přátelé. Hodně štěstí i šikovnosti!

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page