top of page

CATIO MAGAZÍN

DIY hraček pro kočky, které znaly už naše babičky

Aktualizováno: 12. 12. 2020


Tak si pojď hrát! Jinak z té klávesnice neslezu.

Zverimexy i eshopy praskají ve švech, výběr hraček pro kočky je nepřeberný. Doma ale máme spoustu maličkostí, ze kterých se dá během minuty vyrobit hračka, která kočičku zabaví na několik hodin. A často mnohem lépe, než drahá a rafinovaná hračka z chovatelských potřeb. Jak na to?

Už několik týdnů musíme zůstávat doma. Naši mazlíčci z toho mají nejspíš obrovskou radost. Takže co si zkrátit čas tím, že vyrobíme jednoduché hračky, které vyráběly už naše babičky?

Z bavlnky nemusí být jen čepice

V pohádkových knížkách asi nejčastěji vidíme kočku hrající si s klubíčkem vlny. Není to ale jen omílané klišé. Klubíčko je vážně ideální hračkou. Ovšem pozor! Jen pod dohledem. 

Pokud nemáte doma namotané klubko tlusté bavlnky, můžete použít ruličku od toaletního papíru. Kolem ní obvažte několikrát dokola jakýkoli tlustší motouzek nebo provázek a jeho konec nechte alespoň 20 centimetrů volně viset.

Mávátka jako na prvního máje

Špejle, brčko, štěteček. Jistě doma něco podobného najdete. Pak už postačí kousek provázku, papírku nebo peříčko, které lepicí páskou přilepíte na konec špejle.

A víte, co je přidanou hodnotou téhle hračky? Že nebude fungovat bez vaší pomoci. Takže s chlupáčem strávíte o to více kvalitního společného času.

Vzpomeňte na domácí vějíře

Taky jste si jako děti vyráběli vějíře? Stejný princip funguje i při výrobě hračky. Složte malý papírek do vějířku a přes střed uvažte provázek. Jeden konec nechte dlouhý necelý metr.

Právě za tento dlouhý kus můžete hračku uvázat na kliku nebo na židli. Ale proč opět nestrávit s mazlíčkem více času? Tuto hračku vyráběly babičky, aby ji mohla vnoučata tahat za sebou a zabavit tak malé chlupáčky. Zkuste to!

Tajný tip od Catia

Víte, co na většinu koček a kocourů funguje spolehlivě nejlépe? Přece prázdná krabice nebo papírová taška!

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page