top of page

CATIO MAGAZÍN

Chcete být šťastnější a zdravější? Pořiďte si kočku!

Aktualizováno: 12. 12. 2020



Jak každý z vás už jistě ví, kočky jsou úžasná stvoření. Možná jste ale nevěděli, že vás váš kočičí kamarád může udělat šťastnější a dokonce i zdravější. Jak? To se dozvíte v následujících řádcích.

S kočkou se lépe spí

Průzkumy odhalily, že když spíte s kočkou, váš odpočinek je kvalitnější. A to i přes to, že někteří lidé tvrdí opak :).

Mazlení s kočičím parťákem uklidňuje

Určitě to znáte sami. Když se cítíte ve stresu, stačí se chvilku pomazlit s kočičím kámošem a člověku je hned lépe. Dotek vyvolá vlnu pozitivní energie a tím zmírňuje atak depresivních myšlenek a špatné nálady.

Kočky snižují riziko srdečních příhod

Průzkumy poukázaly i na to, že se u majitelů koček objevily srdeční příhody o celých 30% méně, než u lidí žijících bez chlupatého parťáka.

Kočičky snižují vysoký krevní tlak

Není tajemstvím, že vysoký krevní tlak může vést až k onemocněním kardiovaskulárního systému. Kočky jsou však schopné krevní tlak snížit, a to dokonce i ve vypjatých, stresových situacích.

Kočka vás donutí zpomalit 

Kočky jsou schopné spát až 20 hodin denně. A občas není na škodu si k ní lehnout (pokud tedy není na škrabadle nebo v pelíšku na zemi) a hodit si také 20. Samozřejmě minut, ne hodin :).

Kočky pomáhají při sbližování

Podle průzkumu některých seznamek se dámy rády seznamují s muži, kteří pečují o kočky. Mají jednoduše pocit, že jsou více rodinný a pečující typ než ti, kteří žijí bez zvířete. Takže pánové, chcete-li si najít novou lásku, nejdříve se porozhlédněte po chlupáčovi.

Chlupatý kámoš snižuje riziko výskytu alergie a astmatu

Jak jsme psali v jednom z minulých článků, výskyt alergie nemusí být hned důvodem pro zbavení se našeho kočičího kamaráda. Naopak – u dětí vyrůstajících v kočičí společnosti se riziko výskytu alergie a astmatu rapidně snižuje.

Kočky pomáhají dětem s autismem

Dalším velkým benefitem, který kočičí společnost přináší, je schopnost felinoterapie. Jedná se o druh terapie, která napomáhá lidem lépe se sociálně adaptovat. Příkladem je právě fakt, že autistické děti jsou ve společnosti koček klidnější a mají lepší komunikační schopnosti než děti žijící bez nich.

Lidé v kočičí společnosti žijí déle

Pokud jste majitelem kočičky a přečetli jste si výše zmíněné benefity, není nutné dodávat, že máte velké předpoklady k dlouhověkosti.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page