top of page

CATIO MAGAZÍN

Štědrovečerní večeře pro kočku

Aktualizováno: 12. 12. 2020


Prosííííím, taky chci kapra!

Do Vánoc zbývá ještě pár dní, dárky máme zabalené, zásoby na večeři zahltily lednici a stromeček už mrzne na balkoně. Štědrovečerní večeři pro naše čtyřnohé dárečky ale většinou řešíme na poslední chvíli. Takže co jim ukuchtíte?

Minulý rok jsme pro vás psali článek o ideální večeři pro kočky. Tak si jej připomeňte!

Typickou českou štědrovečerní večeři tvoří kapr, bramborový salát, a někdy i zelňačka nebo čočková polévka. Někteří páníčci neodolají psím očím, které jejich kočka dělá zpoza rohu stolu, a rozdělí se s ní ze své porce. Je ale pro kočičí žaludek člověčí večeře vhodná?

Kapr ano, salát ne

Předtím, než smažíme kapra, ho osolíme a obalíme. A právě sůl by kočička neměla vůbec dostávat. Po rybách se můžou chlupáči utlouct, proto pokud jim chcete udělat radost a rybu jim dopřát, kapra do misky připravte, ale bez trojobalu a bez soli. A samozřejmě i bez nejdrobnějších kostiček.

Bramborový salát vypadá lákavě a kočičí čumáček je nenechavý, tak barevnou věc by tak rád očichal! Zelenina mu samozřejmě neuškodí, ale opět musí být neochucená, jen uvařená. Brambory a majonéza jsou pro kočky absolutně nevhodné. Dobrou službu jim tedy uděláte uvařenou zeleninou smíchanou s neochuceným kapřím masem. A snad ani nemusíme připomínat, že jakoukoli polévku si kočička raději odpustí.

Kapsičky do kapsy

S masovými kapsičkami a konzervami se posledních pár let roztrhl pytel. Kočička by neměla dostávat kapsičku každý den, a několikrát denně už vůbec ne. Proto je vánoční čas a sváteční večeře ideální příležitostí pro tyto pochoutky.

Kapsičky mají navíc o něco málo lepší nutriční vlastnosti než konzervy, protože krmivo v nich neprochází tak dlouhým sterilizačním procesem a je proto chutnější a lákavější. Když véču připravíte do vánoční misky, poděkuje vám jak kočičí žaludek, tak kočičí zářivá očka. Kapsičky i konzervy se vyrábí s několika druhy masa, o rybí, například sardinkové, také není nouze.

Lidské dobroty nejsou dobroty kočičí

Už jsme o něm mluvili, kočičí čumáček je nenechavý a z mísy plné cukroví prostě musí ochutnat. Milující páníček ale bude svého parťáka hlídat a ochutnat ho nenechá. Špatná je hlavně čokoláda, což platí i pro pejsky, protože obsahuje theobromim a kofein, to jsou pro kočky nebezpečné látky.

Cukroví pro kočky vlastně existuje, v petshopech nebo u veterináře najdete nepřebernou nabídku pamlsků, které chlupáčkům nijak neuškodí a nahradí naše tradiční vánoční cukroví. Ale ani o svátcích to s pamlsky nepřehánějte, ať nezaložíte vašemu mazlíčkovi na celoživotní nadváhu. I o tom jsme pro vás psali, klidně se k článku vraťte.

A kdyby vás přece jen nenapadlo, co kočičkám ukuchtit nebo nakoupit, mrkněte jednoduše na náš Catio Boxík!

Doufáme, že jsme vás ještě na poslední chvíli inspirovali a že si společně s čtyřnohými nezbedy užijete ty nejkrásnější Vánoce a pořádně se nadlábnete!

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page