top of page

CATIO MAGAZÍN

Věčný boj s nejen kočičími chlupy

Kočky jsou miláčci, to všichni víme. Roztomilý čumák, inteligentní oči, ladná chůze a … hebká srst. Právě kočičí kožich se ale může stát dvousečnou zbraní, zvláště pak, když přijdou teplé měsíce a mazlíček se rozhodne, že se minimálně třetiny kožichu vzdá. To pak člověk přes všudypřítomný nános chlupů nenajde v bytě ani pohovku, že? Jak na to, aby člověk s línáním alespoň remizoval? Sepsali jsme pro Vás nejúčinnější rady!

Začněte pěkně od podlahy

Místnosti, jejichž metry čtvereční pokrývá koberec, budou na obsah chlupů nejbohatší, a proto to chce vychytávku. Sežeňte si jedlou sodu a řádně jí koberec posypte. Nebojte, nevyběhne jako těsto, ale právě naopak, soda naruší strukturu chlupů a ty pak budou jemnější. V druhém kole je pak snadno zpacifikuje vysavač. (Soda také zapůsobí proti nepříjemnému pachu, což je další výhra!) Pokud zjistíte, že Váš původně roztomilý, světlý koberec chytá povážlivě tmavších odstínů, možná jsou na vině opět mazlíčkovy chlupy. Při hranách a v rozích se může držet větší množství, pusťte se do nich tedy podrobněji. Oblečte gumovou rukavici, namočte ruku v teplé vodě, místa pak snadno manuálně očistíte.

Bitevní pole jménem nábytek

Dalším místem Vaší domácnosti, kde je potřeba popasovat se s chlupy je zcela jistě nábytek. Na tvrdých površích jako je dřevo, kov nebo sklo oceníte láhev vody s rozstřikovačem. Stačí pár kapek a přítomným chlupům se naruší elektrostatický náboj, který je držel na místě. Stanou se také více lepkavější a díky tomu je snadno dorazíte jedním přetřením utěrkou. S měkkými povrchy na nábytku se můžete utkat podobně jako s oblečením. Otočný váleček sesbírá vše, co je na nich navíc, nebo přizvěte vysavač.

Vyrazte do protiútoku

Pokud si Váš mazlíček osvojil móresy Sheldona Coopera a usmyslel si, že jeho výsostné místo je na pohovce, piště si, že se takový prostor stane přímo královstvím chlupů. Vyzrát na něj můžete úplně jednoduše, pohovku či křeslo potáhněte přehozem, a když bude potřeba, jednoduše ho stáhnete a ukryjete před nevyžádanými pohledy hostů. Místo tak zůstane prakticky čisté.

Když máte z trička kožich …

Každý, kdo si někdy byť jen pohladil kočku, ví, že chlupy si vždy najdou cestu, jak se usídlit na našem oblečení. Pokud tento zvířecí doplněk nehodláte prosadit jako nový módní trend, zbavte se ho snadno a rychle: Oblečení dejte do sušičky a vyberte program bez tepla, pouze vzduch, který z oblečení vytáhne velké množství chlupů. Pak nezapomeňte vyprázdnit zásobník a máte první část hotovou. Kousky oblečení důkladně vytřepte a dejte sbohem dalších chlupům, které sušička pouze povolila. Závěrem přidejte do pračky půl šálku octa, který zasadí smrtelnou ránu posledním přeživším. (Mezi námi děvčaty, zvažte i více aviváže, ať takto vyprané oblečení není v centru zájmu octomilek.)

Lepicí páska

Znáte radu, že co nejde spravit lepicí páskou, půjde spravit větším množstvím? Tak spravovat nic nebudeme tentokrát, ale páska najde další využití. Rozbalte pořádný kus a lepivou stranou dolů přimáčkněte na chundelatý povrch. Chlupy se dobrovolně nalepí a zmizí z Vašich věcí.

Nafukovací balónek

Pamatujete ty vtípky, jak se ježily vlasy pomocí nafouknutého balónku? A jelikož jsou chlupy blízký příbuzný vlasů, nebudou dělat zagorku ani ony a poslušně naskáčou na balónek. Práce ale poněkud náročná, a pokud zrovna nemáte zásoby balónků z minulých oslav, nechte ji spíše příležitostnou.

Zaměřte pozornost na původce

Odchyťte tu bytost, co Vám po bytě trousí chlupy a trochu ji pomazlete. Poté vytáhněte kartáč a svědomitě se popasujte s kožíškem. Pravidelné vyčesávání eliminuje závěje chlupů na pouhou lehkou pokrývku . Další z dobrých procedur je samozřejmě koupání, kterým docílíte podobného efektu. Mezi mazlíčkáři panuje rada, že není na škodu vydrbat ručníkem své zvířátko dvakrát. Jednou do sucha a podruhé na odstranění dalších chlupů.

Třetí radou do party je trochu odvážný čin a nepředpokládáme, že by jeho realizace prošla všem. Můžete zkusit na své zvířátko vytáhnout vysavač. Doporučujeme slabší program a nenápadným hlazením zkusit již uvolněné chlupy poslat do věčných lovišť (sáčku vysavače). Odtamtud je vyhodíte mnohem snadněji, než ze všech možných i nemožných míst svého bytu.

Pevně doufáme, že Vám našich pár rad a vychytávek pomůže z říše zlého panovníka Chlupa udělat alespoň obstojný prostor. A i kdyby tam pár poddaných zůstalo, nezoufejte. Otočný lepivý váleček se posledních jistě zbaví a přítomnost kočičáka za pár těch zbytků srsti stojí.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page