top of page

CATIO MAGAZÍN

Už netrucuj!

Aktualizováno: 9. 12. 2020


Tak dobře, uzavřeme mírovou dohodu?

Jak se domlouváte s vaší kočkou, když už s ní musíte mít „řeč“ o jejím chování? Zvyšujete-li hlas nebo házíte s věcmi, tak zlepšení chování dosáhnete jen stěží. Jak a proč kočky trucují?

Stačí maličkost

Kočky jsou vášnivé a se stejnou naléhavostí, s jakou nás milují, námi mohou také opovrhovat. A to i za úplnou drobnost. Možná odmítá pohlazení nebo vaši výzvu ke hře. To ještě nemusí nic znamenat. Stejně jako uhýbání očima. Upřený pohled je pro kočky spíše agresivní gesto. Možná máte pocit, že když vám kočka ukazuje záda, že trucuje. Může to být tak nebo jen odpočívá. Jak to rozlišíte?

Trucování nebo spočinutí

Někdy můžete svoji kočku přistihnout, jak zírá do rohu nebo kouká na zeď. Než znejistíte kvůli svým výchovným metodám, prohlédněte ono místo, zda se tam nepromenuje pavouk, můra nebo se neodráží slunce. Kočky mohou také jemněji vnímat ultrafialové záření. Zpozorněte až, když kočka ztratí zájem o jídlo nebo se chová jinak než obvykle. Jak kočky trestat? 

Zločin a trest v kočičím podání

Kočka umí spoustu kousků jako pes. Některé kočky aportují, podají vám packu… Kočka kárání rozumí. Ale když se urazí kvůli vašemu nedostatku taktu, tak si ji musíte udobřit. Kočka by měla být chválena za vhodné chování. Můžete jí podat občas i nějakou dobrotu. Na příchod nového člena rodiny (ať už je to dítě nebo další zvířátko) ji zkuste připravit. Několik týdnů kočku pozorně sledujte a odměňujte žádoucí chování. Tak předejdete nesouladu ve vaší domácnosti.

Prohřešky své kočky řešte s klidnou hlavou. U závažnějších problémů (třeba opakovaného močení do postele) se zkuste poradit s veterinárním lékařem nebo kočičím psychologem. Je možné, že její excesy mají původ ve zdravotním stavu.

Foto: focusonpc, Pixabay

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page