top of page

CATIO MAGAZÍN

Slavní muži a jejich kočky

Většina lidí se rozněžní při pohledu na slavné filmové drsňáky s roztomilým štěňátkem či miminem. Co se ale přehlíží? Muži, kteří milují kočky! Mezi slavnými je spousta tváří, které by na svou kočičí potvůrku nedali dopustit. Někteří si svou lásku schovávají pro sebe, jiní ji zase vystavují a dávají na odiv. Takže se teď, (milé ženy), pohodlně usaďte a nalejte si skleničku vína, protože jsme pro vás připravili slavné fešáky, jejichž srdce a oči patří pouze kočkám.

Ed Sheeran

Tak to rozezpíváme. Ed Sheeran, zpěvák nádherných písní s hlubokými texty, projevil své city také vůči malému koťátku. Malý kocourek měl být uspán, to se ale zpěvákovi nelíbilo a rozhodl se jej osvojit. Krom toho, že Eda již dospělý mazlíček jménem Graham pravidelně doprovází i v hudebních klipech, nedávno svému kocourkovi založil také twitter a instagramový profil. Zdá se, že ho láska dostala. Jen tak dál, Ede.

Ian Somerhalder

Kdo nezná, rád pozná. Modrooký herec, u mladších generací známý upír, je lamač ženských srdcí… tedy těch kočičích. Pokud se rozhovor stáčí k jeho třem milovaným kočkám, rád sám sebe označuje jako „kočičího tatínka“. Nadšenec do kočičích kaváren svého chlupáče přinesl dokonce i na focení či natáčení! Angažuje se ve všech dobročinných akcích a to nejen pro kočičky, ale pro všechna zvířata. Veřejně prohlásil, jak je úžasné budit se každé ráno obklopen kočíčími chlupy. Nám by zase nevadilo probouzet se ráno vedle něj… i s kočkami.

Antonio Banderas

Antonio Banderas nás uhranul jako svérázný Španěl, kdo by tušil, že je také kočičí milovník? Jistě, propůjčil hlas šarmantnímu Kocourovi v botách. O kočkách se ale vyjadřuje jen v superlativech. Kočky jsou podle něj prostě sexy a nezávislé osobnosti. A to má nepochybně pravdu.

Ernest Hemingway

Zabrousíme trochu do historie, a to k samotnému spisovateli Ernestu Hemingwayi, především proto, že zapříčinil jednu zvláštnost. Během svých cest velice přilnul k šestiprstému kocourkovi Snowball a poté, co se přestěhoval do svého trvalého sídla, umožnil mu běhat divoce, množit se a vytvořit tak dnes stále žijící populaci šestiprstých (polydactyl) koček. Pro takovou zvláštnost má jedinou omluvu: prostou lásku k tomuto tvorečkovi.

Ricky Gervais

S kým se lépe pobavíte než s komikem? A co teprve s takovým, který své milované kočce Ollie založil facebookové stránky a veřejně se nad ní rozplývá. „Ollie je částečně siamka, barmská kočka a z části také devon a cornish rex. Výsledkem je čirá kočičí dokonalost. Je náladová, z mazlivého tulení dokáže přejít v zuřivou samostatnou jednotku a to vše během sekundy i někoolikrát zopakovat. Naštěstí naprosto zbožňuji kočky, které si moc dobře pamatují, že kdysi byly tygry.“

Macklemore

Dojemným příběhem se pyšní zpěvák (rapper, chcete-li) s uměleckým jménem Macklemore. Jemu kočička zachránila životní partnerství. S manželkou se dlouho pokoušel o početí, až po příchodu Cairo, koťátka narozeného ve stodole, se jim zadařilo. Nesmírně důležitou roli hrála kočička i při samotném těhotenství, kdy dokázala hodiny ležet na bříšku zpěvákovy ženy, zahřívat jej a vrnět. Také proto si ji krásně rozmazlují. Kočička má opět své sociální sítě, kde si slastně pochutnává na jehněčím masíčku a podobných laskominách. A co tuhle „venkovskou mourovatou“  baví nejvíce? Klasické psí aportování. Kdo by to byl do ní řekl?

Abraham Lincoln

Americký prezident, jež si v každém případě zaslouží být zmíněn. Milovník a majitel dvou koček, Tabby a Dixie, se se svou láskou a podřízeností vůči těmto dvěma tvorům nijak netajil. Naopak, svého kočičího miláčka krmil přímo na stole a to i během formální večeře v Bílém domě. A poté, co se o tom jeho žena zmínila jako o nevhodném chování, on jí pohotově odpověděl: „Domnívám se, že pokud byla tato zlatá vidlička dostatečná pro bývalého pana prezidenta, pak je tedy dostatečná i pro Tabby.“ Jestli tohle není opravdový kočičí člověk, pak už nikdo.

Mark Twain

A ještě dále do historie. Mark Twain byl milovníkem i vlastníkem několika kočičích mazlíčků. Spisovatel vytvářel svým chlupatým kamarádům záhadná jazykolomná jména a vážil si jich natolik, že pokud kočka při hraní kulečníku usnula na kulečníkovém stole, hra skončila. Rád se o nich vyjadřoval jako o všemocných a v přírodě neporazitelných tvorech. Což jen dokazuje, jak inteligentní to byl muž.

Edgar Allan Poe

Záhadný spisovatel hororových příběhů při svém psaní prý nikdy nebyl sám. Při tvorbě mu dělala společnost zbožňovaná kočička Catterina, která mu dokonce sedávala na rameni. O tomto miláčkovi také napsal humornou esej (obdivoval se jejím schopnostem otevřít zavřené dveře). I zde je vidět, jaký měly kočky vliv napříč celou historií.

Tom Hardy

A závěrem dojemný příběh nádherného (ale opravdu nádherného) britského herce a jednoho docela obyčejného koťátka z rumunské ulice. Tom toto kotě viděl, zablešené a špinavé sedět zcela samotné u cesty. Nemohl jinak a šel mu na pomoc. Přes veškeré zákazy hotelu a nezkušenost s kočičím přítelem z něj dostal blechy, zařídil zdravotní péči a našel milující domov. Díky Tome!

Ráda bych tento výčet kočičích milovníků ukončila slavným citátem, který jednou vyřkl Leonardo da Vinci: ,,Kočka je mistrovské dílo přírody.” Zdá se, že tento výrok jde napříč kontinenty i generacemi, přeci jen, příroda toho stvořila spoustu, kočička je ovšem prvotřídní kousek.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page