top of page

CATIO MAGAZÍN

Slavné kočky: Queen Delilah

U příležitosti MDŽ jsme se rozhodli připomenout slavnou kočku Delilah, která byla doslova a do písmene queen, královnou. Bydlela společně s Freddie Mercurym a s dalšími kočkami tvořila jeho nejbližší rodinu. Jaký byl její život a proč byste se jejich vztahem měli inspirovat?

Pozítří tu máme Mezinárodní den žen. Den, kdy jsou všechny důležité ženy v životě mužů opěvovány a obdarovávány. Vzpomenete si ale někdy na ty malé chlupaté princezničky, které vám každý den vykouzlí úsměv na tváři? I ony si zaslouží lepší pamlsek a pohlazení navíc. Freddie Mercury, zpěvák legendární kapely Queen, měl takovou královnu doma také. A na International Women´s Day na ni rozhodně nezapomněl.

Vy žijete s kočkou, ne ona s vámi

Pokud jste Mercuryho fanoušek, o jeho lásce ke chlupáčům asi víte. Pokud se to dnes dozvídáte poprvé, je to jen další důvod, proč se fanouškem stát. Navíc v novém veleúspěšném filmu Bohemian Rapsody, který měl nedávno premiéru, se několik scén dokládajících život s deseti kočkami objevilo. Freddie Mercury dokonce s kočkami telefonoval, když je delší dobu neviděl, trávil s nimi veškerý volný čas a choval se k nim jako k vlastním dětem.

Mercuryho osobní asistent Peter Freestone v rozhovoru pro Musicweb řekl: “Jsem si jistý, že měl raději kočky než lidi. Byla jedna kočka ze všech, kterou měl nejraději, a pro kterou by udělal cokoli. Také o ní napsal píseň Delilah. Měl rád kočky víc než psy kvůli jejich nezávislosti. Když necháte psa samotného týden, až se vrátíte, bude zřejmě mrtvý. Bude totiž čekat na krmení. Člověk vlastní psa, ale kočka vlastní člověka.”

Tom a Jerry u Freddieho doma

Za jeho lásku ke kočkám může Mercuryho žena Mary, která domů přinesla první dva čtyřnohé nalezence, Toma a Jerryho. Freddie v roce 1985 věnoval kocourkům Jerrymu, Tomovi, Oscarovi a kočičce Tiffany album Mr. Bad Guy. Většina jejich koček byla zachráněná a z útulku, po této čtveřici přibyl do jejich smečky Miko, Romeo, Lily a Goliath.

Absolutní oblíbenkyní byla Delilah. Adoptoval ji roku 1987 a Delilah naprosto ukradla jeho srdce. V posledním albu před Mercuryho smrtí s názvem Innuendo jí věnoval píseň, kterou po ní pojmenoval. Tento song vypovídá se šarmem a naprosto upřímně o životě s kočkou nejen Mercuryho, ale nás všech. Zpočátku jde o love song, po minutě se ale slova stočí ke klasickým věcem, které si člověk s kočkou zažije. Škrábání, unuděné pohledy, nebo čůrání na Freedieho legendární obleky.

Příběh nezapomenutelného zpěváka kapely Queen Freddieho Mercuryho je velmi inspirativní, a jeho vztah k malým chlupáčkům ještě inspirativnější. Máte také doma takovou chlupatou Queen?

댓글


Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page