top of page

CATIO MAGAZÍN

Připravte se na klidný Silvestr


Pomalu přichází oslavy spojené s koncem letošního roku. Pro spoustu lidí je to důvodem k velké radosti, pro zvířata ale už tolik ne. Ti se na Silvestra většinou krčí a klepou strachy někde v koutě. Pomozte svým miláčkům překonat strach z ohňostrojů a dopřejte jim pohodovější konec roku.

 

Kočičky díky svým velmi dobře vyvinutým sluchovým orgánům slyší zvuky až třikrát lépe než my lidé. A se zrakem tomu není jinak. Není tedy divu, že je oslepující záblesky a ohlušující zvuky ohňostrojů naprosto děsí. Kočičky se pak třesou strachy, panikaří a některé se můžou dokonce ztratit. Takový strach může mít opravdu fatální důsledky. Je tedy naprostou prioritou udržet naše zvířátko co nejvíce v klidu a snažit se jeho stres zmírnit natolik, abychom společně silvestrovskou noc přežili v co největším klidu a pohodě. Jak na to?

Buďte v klidu

Určitě jste si už nejednou všimli, že kočička je velice empatické zvířátko. Na změnu nálady svého páníčka dokáže reagovat téměř okamžitě. Pokud budete tedy nervózní, kočička to z vás vycítí a její psychice to rozhodně nepřidá. Snažte se tedy prožít poslední den v roce v co největším poklidu.


Nenechávejte ji samotnou

Pokud si neumíte představit poslední den v roce bez velké party, nedělejte ji u sebe doma. Vaše kočička bude už tak dost rozrušená a přítomnost nových lidí, kteří mohou být po posilnění se alkoholem pěkně hluční, ji určitě nepomůže. Úplně nejlepší by ale bylo, abyste svého chlupatého kamaráda v tento den neopouštěli vůbec :)


Nenechávejte ji venku

Pokud je vaše kočička tvor, který si rád užívá venkovního prostředí, zamezte ji v tom. Všudypřítomné ohlušující petardy ji mohou vyděsit natolik, že třeba nechtíc vběhne projíždějícímu auto pod kola nebo se zaběhne tak daleko, že už cestu zpátky domů zkrátka nenajde.

Najděte ji klidné místo

Ještě než samotné oslavy začnou, zkuste popřemýšlet o tom, kde by vaše kočička mohla strávit svou poslední noc tohoto roku. Ideální místo je takové, které je co nejdále od všudypřítomného hluku. Projděte si proto pokoje v domě a dejte jí její pelíšek tam, kde se vá, to bude zdát z hlediska hluku nejklidnější. Pokud si vaše kočička najde ale takové místo sama, určitě ji nenuťte přestěhovat se jinam. Dobře posloužit může i třeba velká krabice vystlaná dekami nebo místo pod postelí či ve skříni.

Zbavte se hluku

Jasně, zbavit se ohňostrojů zrovna na Silvestra opravdu nejde. Nicméně nepříjemné hluky a obrazy můžete alespoň trošku eliminovat tím, že zatáhnete žaluzie, rolety nebo závěsy. Vaše kočička vám bude určitě moc vděčná :).

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page