top of page

CATIO MAGAZÍN

Obezita jako tichý zabiják

Aktualizováno: 9. 12. 2020



Hodně kočiček je schopno si příjem potravy regulovat tak, jak potřebují. Ideálně to vypadá tak, že jedí vícekrát denně po menších porcích a nadváha jim nehrozí. Pak jsou ale také kočičky, které mají pořád hlad a za sebemenší porci navíc by se snad naučily i mluvit. Pokud je vám toto tvrzení povědomé, zbystřete. Roztomilé faldíky mohou být pro vašeho chlupáče velmi nebezpečné.

Jako kočičí posluha jste si už určitě nejednou všimli, že každá číča je jedinečná. Jedna si ráda hraje, druhá raději odpočívá. Ať už je ta vaše jakákoliv, jistě ji celým srdcem milujete a za žádnou jinou byste ji nevyměnili. Máte-li doma heboučkou baculku, která se stravuje častěji než je běžné, zamyslete se. Chápeme, že odpírat něco někomu, koho milujeme, je velmi těžké, ale obezita sebou nese řadu problémů, které se nemusí projevit hned. V nejhorším scénáři muže vašeho chlupáče i zabít. A to určitě nikdo z vás nechce. Co tedy dělat pro to, aby byla vaše číča v kondici a oplývala zdravím?

Strava

Vhodné stravování je úplný základ. Řiďte se proto jednoduchým pravidlem – strava by měla být bohatá na proteiny a naopak neobsahovat sacharidy. Při výběru suchého i mokrého jídla se proto snažte řídit jeho složením. V neposlední řadě poskytne cenné rady i váš veterinář, který vám může nabídnout speciální dietní krmivo, které je vhodná právě pro vašeho chlupáče. Co se týče pamlsků, snažte se je omezit na nejnutnější minimum. Netvrdíme, že byste své kočičce neměli jednou za čas dopřát nějakou tu mňamku, ale určitě by to nemělo být pravidlem.

Pohyb

Pravidelný pohyb není dobrý jen pro vaši kočičku, ale také pro vás. Proto si hrajte. Dnešní trh je přehlcený různými hračkami – od udiček s pírky, přes různé lasery, balonky až po pytlíčky se šantou a kozlíkem. Pokud to váš chlupáč zvládne, můžete ho zkusit naučit chodit na kšířkách, a pak se společně vydat na procházku. No a nebo mu pořiďte kamaráda :).

Trpělivost

Buďte trpěliví. Pokud byla vaše kočička doposud zvyklá na tříchodovou večeři, bude zprvu nejspíš protivná. Ale když to vydržíte, prodloužíte jí život i o několik let.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page