top of page

CATIO MAGAZÍN

Které kočky baví aportovat?

Aktualizováno: 9. 12. 2020


A já tě ulovím a pak tě donesu pánečkovi.

Chtěli byste navázat se svojí kočkou lepší vztah a máte pocit, že vás při pokusech o hru přehlíží? Je možné, že působí nevyzpytatelně a odtažitě. Udržovat odstup je v její povaze. Zkuste ji zabavit hrou s míčkem nebo jinými předměty, které může aportovat. Jak na to?

Jak přemluvíte svoji kočku k aportování?

Kočky nemají potřebu jako psi udělat svému člověku radost. Ale je možné si je naklonit a získat tak jejich souhlas s určitou činností. Některé kočky prý umí podat i pac. Když se jim chce. Určitě s vámi nebudou chtít spolupracovat, pokud vycítí, že jste nevrlí, křičíte nebo je jakkoliv kritizujete.

Kočky, které baví aportovat

Některá plemena koček jsou hravější. Vždy ale záleží na povaze konkrétního zvířete, zda ho hra s vámi bude vůbec zajímat. Jako druhy, které baví aportování se uvádí kočka habešskáturecká angora, mainská mývalí kočkabengálská kočka nebo ocicat. Stejně tak dobře může aportovat obyčejná kočka domácí, pokud půjde o temperamentního jedince, kterého tato hra s vámi baví.

Bez odměny ani packou nepohne

Kočka rozumí odměně a vyžaduje pohodu. Nedivte se, často musí mít s vámi velkou trpělivost. Pokud po ní něco chcete, nerušte její odpočinek nebo čas jídla. To bude nesmlouvavá. Zkoušejte svojí kočce opakovaně nabízet aportování a pokud vámi hozený předmět přinese, dejte jí její oblíbený pamlsek. A na některou kočku zabírá pohlazení spojené s pochvalou.

Co může aportovat? 

Velikost hračky by měla být tak velká, aby ji kočka mohla snadno vzít do tlamky. Je dobře, když vypozorujte, jaký typ předmětu/kořisti ji zajímá. Některá kočka reaguje dobře na kuličku ze zmačkaného papíru, jiná nosí dětské pěnové balonky, další třeba kočičí míček se šantou. Balonek s kočkou vyměňujte za odměnu a trénujte pravidelně, ale v kratším čase. Kočku si zkoušejte přivolat jejím jménem.

Pokud vám kočka nosí její oblíbenou hračku, je to také výraz její přízně a lásky k vám. Tohoto gesta si považujte.

Foto: Bruce Kee, Unsplash

Comments


Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page