top of page

CATIO MAGAZÍN

Kočky ve videohrách

Aktualizováno: 4. 1. 2021


Proč hraješ za kočku, když si můžeš hrát s kočkou, člověče?

Kočky můžeme najít ve stovky let starých knihách, můžeme je najít také v desítky let starých filmech, není proto divu, že si své místo našly i ve videohrách! Zatímco v některých se kočky jen mihnou, v jiných tvoří podstatnou část hry, nebo dokonce představují hlavní postavu. Několik kočičích postav z videoher jsme pro vás proto vybrali. Znáte je všechny?

 

CYBERPUNK 2077

Nikdo neví, zda jde opravdu o kočičku, o kočičího robota, nebo o “bakeneko” (japonského kočičího ducha). Přesto si jednoho (anebo právě onoho jednoho) můžete adoptovat domů. Pokud splníte ve hře skrytý úkol a Nibblese nakrmíte, bude bydlet u vaší postavy doma a ležet vedle její postele.


Série Animal Crossing

V Animal Crossingu najdete celou “kočičí rasu”, která může tvořit vaše osadníky, pokud se pro ně rozhodnete. Dohromady v sérii Animal Crossing najdete kolem třiceti druhů kočičích osadníků. Nejvíce jich mají verze hry New Leaf , Happy Home Designer a New Horizons – u všech jich najdete třiadvacet!


Monster Hunter: World

Kočka Palicoe je hráčův parťák při lovení monster. Stejně jako musí hráč oblékat sebe, obstarávat sobě lepší zbraně a zbroj, stejně tak musí hráč oblékat a připravovat na lov svého kočičího parťáka. Při boji může Palicoe hráče léčit, odlákávat pozornost monster a samozřejmě společně s hráčem bojovat.


Dark Souls

Tato poměrně děsivě vypadající kočička (Alvina) přizve hráče, pokud správně odpoví na její otázky, podepsat smlouvu, aby se stal lesním lovcem. Pokud hráč úkol, jenž je součástí smlouvy splní, Alvina jej za to odmění prstenem.


Série Pokémon

V Pokémonech sice nejsou skutečná zvířata, přesto můžeme s jistotou tvrdit, že Meowth je jistě inspirován kočkou. V japonské kultuře, odkud Pokémon originální pochází, je kočka často spodobňována na sošce Maneki Neko (kočičí soška, která má přinášet svému majiteli štěstí a bohatství). Stejně tak Meowth touží po lesklých předmětech a neustále hledá peníze – tato neovladatelná kočičí závislost může přinést značné bohatství i jeho trenérovi.


Zaklínač 3: Divoký hon

Kočka ze Zaklínače 3.

Nibbles je šedo-černá kočka, kterou potkáte několikrát během hry a ačkoliv s ní nelze nijak významně interagovat, doplňuje skvěle tuto masivní RPG hru. Poprvé ji potkáte v Oxenfurtu a vyskytuje se rovněž i v obou rozšířeních (O Víně a krvi a Srdce z kamene).


Half-Life 2

Tato kočka se ve skutečnosti nikdy ve hře neobjeví, přesto je pro příběh důležitá. Je to totiž první živý tvor na kterém se ve hře Half-Life 2 testoval teleport – bohužel neúspěšně. Kočička zůstala někde mezi oběma portály už navždy uvězněná.


Alice: Madness Returns

Kočka šklíba je v této verzi Alenky více divná a děsivá než v klasické pohádkové verzi. Přesto se jedná o spolehlivého průvodce a přítele hlavní postavy, který říká téměř až filosofické postřehy a rady.


“Tajemství je tajemství pouze tehdy, je-li nevyřčeno někomu dalšímu.” – Kočka Šklíba

The Sims 3: Domácí mazlíčci


V našem listu nemůžeme zapomenout na rozšíření k legendární hře The Sims. Ve hře můžete mít koně, psy a samozřejmě i kočičky. Kočky ve hře umí lovit a hledat minerály, nerosty nebo kovy. K dispozici je tu přes 40 plemen koček, u kterých si hráč může nastavit vlastnosti (lenost, aktivita, hravost apod.).


Peace Island

Příběhová hra, ve které budete moci hrát za kočku Elizabeth a s ní objevovat podivný, avšak krásný svět bez lidí. Hráč se tu setká i s jinými zvířaty a bude řešit problém, který by kočka v tom lidském světě nikdy řešit nemusela. Tato hra je stále ve vývoji.


Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page