top of page

CATIO MAGAZÍN

7 nejlepších filmů pro kočkomily

Aktualizováno: 12. 12. 2020


Kočka je inspirativním tvorem – a to nejen pro filmaře!

Deštivé počasí? Volný večer? A vy si za boha nemůžete vzpomenout na název toho filmu, který vám poradila známá… Přesto byste si rádi něco dobrého pustili? Tak přesně pro tyhle chvíle jsme pro vás sestavili žebříček 7 nejlepších filmů s kočkami, které si, pokud je ještě neznáte, zamilujete!

1. Kocour Bob (2016)

Film natočený podle stejnojmenné knihy je niternou a zčásti autobiografickou záležitostí. Přibližuje nám život mladíka Jamese s problematickým životem. Z existenciálního dna plného drog a bolesti jej dostane právě kocour Bob, díky kterému protagonista nechází dlouho ztracený smysl života a co ještě víc… Chuť si ten život společně s Bobem užít! Víc o filmu si můžete přečíst v naší recenzi.


2. Kedi (2017)

Jedinečný turecký dokument sledující život volně žijících koček v ulicích města Istanbul. Istanbul je městem, kde kočky žijí od nepaměti, a tak jsou zde i volně žijící kočky respektovány a milovány. Výsledkem je tak mimořádný vhled do vztahu koček a lidí, jenž je milují.


3. Alenka v říši divů (1951, 2010)

Kdo by neznal tu rozpustilou malou holčičku, která se propadla králičí norou a poznala svět dosud nepoznaný. Plný barev, šíleností a postav, které říkají nesmysly. Kočka Šklíba (Cheshire Cat) je určitým kočičí vzorem už po víc než 150 let. Dopřát si ji tak můžete, jak v podobě klasické Disneyovky, tak v novějším zpracování od Tima Burtona.


4. Království koček (2002)

Princip je tu podobný jako u Alenky – dívka Haru zachrání kocoura a je jím následně zavedena do kočičího království ve kterém zažije neuvěřitelné dobrodružství. Na rozdíl od Alenky nás tu ale kočky (malé, velké, chlupaté, spanilé, líné…) provázejí neustále.


5. Aristokočky (1970)

Aristokočky jsou neobyčejné kočky žijící u zámožné Pařížanky. Ta je natolik miluje, že se rozhodne jim jednoho dne odkázat svůj majetek. To se ovšem nelíbí jejímu sluhovi, který se rozhodne kočiček za každou cenu zbavit. Jak to celé dopadne vám neprozradíme, ale můžeme vám zaručit, že na konci bude kočiček ještě víc.


6. Kocour v botách (2011)

Animovaná groteska s atmosférou Zorra, jež pobaví malé i velké. Kocour, zrzavý zabiják, kočičí ďábel a hlavně psanec – aneb příběh o tom, jak se ze zločince stane hrdina.


7. Tajný život mazlíčků (2016)

Co dělají vaši čtyřnozí miláčci, když nejste doma? Na tuto otázku přináší odpověď Tajný život mazlíčků, ve kterém si přijde na své jak chovatel kočky, pejska, tak třeba i morčete. Čeká nás pravé zvířecí dobrodružství, které je ovšem omezeno časem, než se páníčci vrátí domů!


TIP: Tajný život mazlíčků má navíc druhý díl Tajný život mazlíčků 2 (2019), který nepřímo navazuje na jedničku – chytne-li vás tak první díl, neváhejte se pustit i do druhého!

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page