top of page

CATIO MAGAZÍN

Kočka a psychosomatika člověka

Aktualizováno: 12. 12. 2020


Budu vrnět a bude nám krásně

Jsou lidé, kteří se vedle domácích mazlíčků necítí dobře. Těch je menšina. Někdy může jít jen o negativní zkušenost z dětství. Když překonáme strach, můžeme v kočce získat vynikajícího přítele. Jak nám kočky mohou pomoci?

Správná frekvence

Kočky vrní, aby žily dlouho. Vrněním se regenerují. Možná proto se hovoří o jejich devíti životech. Také je to způsob, jakým s námi komunikují. Chtějí, abychom byli zdraví i my. Proč je dobré kočku nezahánět? Kočka během svého vrnění prý zvládne 24-25 cyklů za minutu (frekvence 20 – 140 Hz). Kočičí vibrace nám pomůže snížit srdeční tep a uvolnit tkáně, které jsou v napětí. Hodně koček umí rozpoznat bolavé místo. Proto nám takový kočičí “obklad” může pomoci s uzdravováním. Dost často totiž naše bolest vychází z prožívaného stresu a nepohodlí, se kterými si neumíme poradit.

Dobrý spánek léčí

Někdy se nám může stát, že ať se snažíme sebevíc, nemůžeme usnout. Hlavou nám víří desítky myšlenek a my se ani při úplném zatemnění ložnice nemůžeme uvolnit, bereme do rukou knihy, telefony, poznámkové bloky. Možná bychom v té chvíli měli dát přednost objímání, odložit nejen všechny věci, ale také svoje myšlenky a hladit svoji kočku. Dotek a objímání mohou mít na naši pohodu mnohem větší vliv, než jsme ochotni připustit. A to platí pro veškeré živé bytosti. Ve spánku se vyrovnáváme se vším prožitým a nabíráme sílu do nového dne. Krátký odpočinek přes den může pomoci rozložit energii (což by ocenily například maminky malých dětí). Inspirujme se tedy kočkami. Ty o svém odpočinku nediskutují.

Jak působí terapie kočkou na pacienty zde.

Strach a další emoce

Nejsilnější vnímavost na bolest a napětí mají prý kočky černé. Traduje se, že svým vrněním pohlcují negativní energie a přetváří je na kladné. Možná nejde jen o zabarvení kočky, ale spíše její blízkost majiteli. Dost často nás mohou překvapit zejména zachráněná a adoptovaná zvířata, ať už mají kožíšek jakékoliv barvy. Strach, úzkost a tíha života, které můžeme pociťovat, znamenají pro naši kočku jedinné – výzvu, přesněji výzvu k okupaci náručí. A my potřebujeme mít správnou hladinu všech látek (dopamin, serotonin, aj.), abychom mohli fungovat.

Objímáme se s našimi mazlíčky a našimi nejbližšími dostatečně? Umíme řešit drobné konflikty dříve, než nám přerostou přes hlavu?

Tajemství života podle kocoura Ziggyho zde.
Proč japonská kočička nosí štěstí zde.

Foto: Engin_Akyurt, Pixabay

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page