top of page

CATIO MAGAZÍN

Klíč k harmonickému vztahu psa a kočky? Feromony

Aktualizováno: 9. 12. 2020


Mají se vaši chlupáči v lásce?

Naplnit domov uklidňujícími feromony může být klíčem ke štěstí v podobě mírumilovného a přátelského vztahu vašich mazlíčků. Ne vždy si kočičky s pejsky jak se říká sednou, tak proč jim nepomoci, aby bylo jejich spolubydlení příjemnou záležitostí.

Vědci zkoumali účinky dvou feromonů na interakce mezi kočkami a psy, kteří žijí ve stejných domácnostech. Viděli jejich páníčci nějaký posun? Nebo mazlíčci naplnili to, co vídáme v pohádce a Tomovi a Jerrym?

A víte, co zajímavého vědci zjistili? Že přítomnost feromonů snižuje psí chuť pronásledovat kočky, provokace ze strany arogantních koček, ale i bláznivých psů, nebo štěkání, které by mělo kočičí panovníky zastrašit.

Často se stává, že spolu chlupáči vychází velmi dobře, někdy jsou z nich dokonce nejlepší kamarádi a parťáci. Stejně jako mezi lidmi, vztahy mezi mazlíčky se ne vždy vyvedou. A pak jsou kočky i psi ve zbytečném stresu. Útulky mají občas nové obyvatele právě proto, že jednoduše nevychází mezi sebou.

Co je poměrně zajímavé je to, že většinou jsou těmi provokatéry kočky. Kdo by to byl do těch vznešených čumáčků řekl, že?

Jak ony zázračné feromony k mazlíčkům doručit?

Feromony se velmi často používají i pro mazlíčky, kteří jsou právě z nějakého důvodu ve stresu, podráždění nebo zažívají těžká životní období. Proto se vyrábí přípravky, které obsahují kočičí i psí feromony.

Přípravky mohou pomoci i v případě, že kočky značkují po bytě, škrábou nábytek nebo se schovávají. Koupit můžete kapky, které se postupně a ve vámi zvolených intervalech rozprašují po bytě nebo domě. K dostání je i ,,příruční sprej”. Jakmile se vydáte s malým chlupáčem k veterináři nebo na návštěvu, nastříkáte malé množství roztoku do přepravky. Feromony ale najdete například i v obojcích.

Máte zkušenosti s feromony? A jak na vaše miláčky působí?

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page