top of page

CATIO MAGAZÍN

Karl Lagerfeld: Smrt kočičího milovníka

Osobnost, která v nás vzbuzovala rozporuplné pocity. Módní ikona, Karl Lagerfeld rozpoutal spoustu debat i v otázce dědictví. Dnes je to týden od jeho smrti.

Osobnost s velkým O

Pro ty, kteří jej neznali (ačkoli předpokládám že takových moc není). Karl Lagerfeld byl módním návrhářem i fotografem, umělcem i karikaturistou. Jeho jméno se ve světě módy stalo velkým, zvlášť díky spolupráci s firmou Chanel, kde zůstal ve funkci návrháře prakticky až do své smrti.

A kdo mu také stál modelem a byl jeho nepopiratelnou múzou? Kočička, nádherná bílá Choupette, plemene Birma. Původně nebyla jeho, nýbrž jeho přítele, který mu ji ovšem záhy přenechal. Viděl, jak Karl něžné Choupette propadl. A to se také podepsalo na jejím životě. Dvě služebné, mramorové nádobí a dokonce vlastní módní kolekce. Karl dokonce prohlásil, že se barvou a stylem svých vlasů nechává mazlíčkem inspirovat. Tomu se říká láska, panečku.

Kočičí kolekce mistra pro milovníky koček, jako je @atigu.

Jak tomu ale bývá, i média a bulvár si rádi najdou své a smlsnou si na jakkoli nevinných slovech, které hvězdy jako je Karl, někdy pronesou. Například jeho výrok o tom, že by si přál možnost vzít si svou kočku. No bóže, kdo by někdy raději nevyměnil svého protivného manžela či manželku za heboučkou kočičku?

A tak se stalo, že i jeho kočka je nyní ikonou, která plní sociální sítě a titulní strany módních časopisů. A i když její milovaný pán již zemřel, není se čeho bát. Dříve se vyjádřil, že ačkoli nemá přímého potomka, krom dalších příbuzných bude mezi dědici i tato půvabná bílá kočička. A nebude toho málo. Choupette si prý sama modelingem vydělala 60 milionů korun. A na to jí její pán nesáhl.

Závěrem

Pokud vás jeho osobnost zaujala, na kanálu youtube.com je volně ke shlédnutí dokumentární film s názvem Lagerfeld Confidential / Důvěrné z roku 2007 i s českými titulky. Takže hezky do křesla, kočku na klín a užijte si nijak nezdobenou atmosféru filmu. Jednoduchý, stylový, jako sám Karl.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page