top of page

CATIO MAGAZÍN

Jména pro kočky: Jen dvě slabiky

Aktualizováno: 9. 5. 2022


jména pro kočky
Satan nebo Kiki? A nemůžeš vymyslet něco milejšího?

Dvě slabiky a dost


Nebudeme tvrdit, že si kočky chtějí nějak zvlášť pamatovat věci, které jim říkáme. Vybíráte-li jméno pro svého parťáka, vězte, že byste měli vystačit se dvěma slabikami. Tolik je prý kočka ochotna si zapamatovat a slyšet na to. Občas. Když bude mít pocit, že vás chce potěšit. Možná je to s nimi podobné jako s dětmi v pubertě. Přimhouřené oči nás sledují, nesouhlasí, ale v duchu odezírají každé naše slovo…


Oblíbená jména v tomto roce


Papírové nebo pouliční, nějak je přivolat musíme… Luna, Lily, Nala, Zoe, Sofie, Kallie, Lucy, Kitty, Stela nebo Grácie. To jsou ta aktuálně nejoblíbenější jména pro kočičí holky. Můžeme k tomu přidat také třeba Koko, Kiki, Molly, Miu nebo Ťapku, Fionu, Sindy nebo Gitu. Které se vám líbí? Ta moje je Packa, protože má bílé pacinky.


A co kočičí kluci?


Vzhled kočky nebo kocoura dost často ovlivní výběr jména. Nedávno jsem si někdy na síti všimla kocoura, který měl výraznou skvrnu kolem nosu… Jméno Kokotík ovšem není nic, co bychom chtěli vykřikovat před cizími lidmi (nebo k tomu svádět děti). Proto se přikláníme k podobným jménům jako u kočiček. Krátkým a stručným – Leo, Loki, Simba, Max, Jack, Milo, Oliver nebo Simon. Můžeme se pustit také více mezinárodním směrem – Finn, Smokey, Toby, Binx, Oreo, Winston nebo Tygr. Populárními jsou také Thor a Jax.


Foto: Sbringser

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page