top of page

CATIO MAGAZÍN

Jak vám dává kočka najevo svou lásku?

Aktualizováno: 9. 12. 2020



Protože kočičky nemluví naším jazykem, může být občas složité rozpoznat jejich momentální náladu. I tato nezávislá zvířátka ale potřebují lásku, péči, přátelství a pocit, že je má někdo opravdu rád. A jak tedy kočička říká “Miluji tě”?

Ducání hlavičkou

Určitě každý z nás ze svého spoluživota s kočičkou nejednou zažil moment, kdy k němu jeho chlupatice přišla a drcla do něj hlavičkou. Toto “ducání” je jedním z projevů velké lásky. Právě třením hlavy si malé šelmičky značí své území a dávají tam svým sokům jasně najevo, že toto území (v našem případě tedy spíš tento člověk) je již zabráno.

Mléčný krok

Tzv. kočičí mléčný krok je ve zvířecím světě naprosto unikátním chováním. Kočičky se s touto “vlohou” už rodí. Pokud jste někdy viděly kojící kočičku s koťátky, určitě jste zaznamenali, že právě mláďátka takto “šlapou” bříško své mamince. Jako známku bezpečí a pohodlí si kočičky přináší tuto činnost do dospělého věku.

Sledování

Máte-li pocit, že sdílíte domácnost s kočičím stalkerem, můžeme vás uklidnit. Pro kočičku je zcela přirozené sledovat svého člověka kamkoliv se hne. A to doslova – kočka touží být se svým páníčkem i v koupelně nebo na toaletě. A vy se s tím budete muset zkrátka smířit – komu by ale vadilo být takto milován? 🙂

Dárečky

Přinesla vám kočička dáreček v podobě pavouka, myši nebo ptáka? Tak to máte opravdové štěstí! Kočička vás odměňuje za vaši přízeň a lásku. Podle vědců kočky nosí svým majitelům tento typ dárků proto, že jim chtějí nabídnout své dovednosti a pochlubit se, co všechno samy dokáží.

Oční kontakt

V kočičím světě je oční kontakt s cizincem výzvou. Pokud ale váš mazlíček inklinuje k očnímu kontaktu právě s vámi, máte vyhráno. Dává vám tím totiž najevo, že vám důvěřuje a cítí se s vámi bezpečně. Ještě intimnější akt je pak dlouhé dívání se do očí s občasným pomalým mrknutím.

A jak to máte vy? Poznali jste se alespoň v jednom bodu?

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page