top of page

CATIO MAGAZÍN

Jak vybudovat láskyplný vztah s kočkou

Aktualizováno: 9. 12. 2020


Lehké pohlazení - všímej si mne!

Chová se vaše nová kočka divně? Nejste si jisti její náklonností? Jak na kočce poznáte, že je váš vztah vyrovnaný? Kdy se z divokého kotěte stane dobrý parťák?

Dospívání koček a problematické chování

Kotěcí věk uběhne rychle a vaše kotě se už po několika týdnech života stane adolescentem. Pro řadu koček (a zejména kocourů) je období dospíváním časem zlobení, rozpoznávání hranic, testování vašich nervů. Pro vás to znamená být neustále ve střehu, usměrňovat a korigovat chování kočky. Když to nevzdáte, budete ve druhém roce života kočky odměněni pořádnou porcí lásky (a menším množstvím lumpáren).

Drobné znaky přízně

Kočky citlivě reagují na svoje okolí. Budete-li s nimi hojně komunikovat, oslovovat je jménem, trvat na rituálech krmení a mazlení, kočka to pochopí. Jde jí o vaši přízeň také (pokud neutrpěla nějaké trauma nebo nemá závažnější problémy). Začíná to lehkými pusinkami na nos, otíráním tváře po probuzení, doprovodem na toaletu, dotykem packy jako prostředku pro upoutání pozornosti. Kočka odhaluje bříško a když na ni promluvíte, krátce se vám podívá do očí a obvykle mrkne.

Kárání a odměny

Každý člen rodiny má své přednosti a slabé stránky, stejně jako každé zvířátko, které s vámi žije. Myslete na to, až budete zametat další střepy z květináče, který letěl obloukem. Máte-li dobrý vztah se svojí kočkou, ona sama přesně pozná okamžik, kdy přestřelila. A často jí to bude líto. Křikem nedosáhnete ničeho, jen pokazíte to, čeho jste už s kočkou dosáhli. Odměnou není jídlo, to je přirozená potřeba. Odměnou je vlídné slovo, pohlazení, hra a péče. A také respektování osobnosti.

Uvádí se, že mezi nejvíce přátelská plemena patří mainská mývalí, ragdoll, spynx. I starší kočička z útulku vás může překvapit. Její láska a vděčnost vás zahřeje u srdce lépe než kachlová kamna.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page