top of page

CATIO MAGAZÍN

Jak seznámit kočku s miminkem?

Aktualizováno: 9. 12. 2020


Kámoši na celý život!

Okamžik, kdy si rodiče poprvé přinesou nového člena rodiny, je plný radosti a štěstí. Pro kočku nebo kocoura to ale může být okamžik naplněný stresem. Miminko má totiž neznámý zápach, neočekávaně se hýbe a vydává ,,nějaké divné” zvuky. Takže jak na bezproblémové první dny?

O seznamování novorozence a kočky jsme se zmínili v jednom z minulých článků. Dnes se ale na toto téma podíváme podrobněji.

Rodiče se v tento okamžik ocitnou uvězněni mezi svými dětmi – chlupatými, které jsou v domácnosti delší dobu, a nechlupatými, které přicházejí z porodnice. ,,Ti, koho chcete pusinkovat vy, se nemusí chtít pusinkovat mezi sebou,” řekla Marjie Alonso, ředitelka Mezinárodní asociace konzultantů zvířecího chování.

Jak na to?

  1. Plánujte dostatečně dopředu.

  2. Připravte si ideální prostředí.

  3. Představte si, jak by to ideálně mělo probíhat.

  4. Nepoužívejte nefunkční triky, jako je stará dětská deka.

  5. Vždy dohlížejte. Vždy.

  6. Nezapomínejte na mazlíčka, věnujte čas jen jemu.

Plánujte dostatečně dopředu

Jakmile zjistíte, že jste v očekávání, ujistěte se, že jste nezapomněli na pravidelné odčervení kočiček. Stejně tak potřebná očkování. Také si několik měsíců dopředu pořiďte knihy a stáhněte podcasty. Ideální je téma o kočičím chování. Naučte se jazyk svého mazlíčka. Mezi varovnými signály a kousnutím je veeelmi dlouhá cesta.

Připravte si ideální prostředí

Dejte chlupáči čas připravit se na změnu dostatečně dopředu. Vybalujte a sestavujte vybavení a nábytek pro miminko dříve než pár dnů před jeho narozením. Během zařizování můžete kočičku učit, co do jejího království opravdu patřit nebude. Musíte mít oči i vzadu, ale vyplatí se to.

Představte si, jak by to ideálně mělo probíhat

V závislosti na hereckém nadání rodičů mohou začít s modelováním života s miminkem, pantomimizovat ho. Choďte po domě a kolébejte srolovanou deku. Sem tam pusťtě například z YouTube zvuky plačícího dítě. Budete si asi připadat jak blázen, ale co byste pro své chlupaté a nechlupaté miminko neudělali?

Máte se soužitím malých dětí a kočiček zkušenosti? Podělte se v komentářích!

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page