top of page

CATIO MAGAZÍN

Jak pomoci venkovním kočkám během zimy

Aktualizováno: 12. 12. 2020


Ahoj, vezmeš si mě domů?

Ne každá kočka má takové štěstí, že může celou zimu strávit v teplém pelíšku u krbu. O některé z nich totiž nikdo nemá zájem a musejí se o sebe na ulici postarat samy. Takže pokud si osamělého chlupáče nemůžete vzít k sobě, zajistěte jim relativní bezpečí alespoň venku. Jak na to?

O tom, jak se postarat o svoje kočky během zimy jsme už psali. Teď pro vás ale máme pár jednoduchých tipů, které opuštěným kočkám mohou i zachránit život.

Postavte jim přístřešek nebo boudičku

Kupte nebo vyrobte, to necháme na vás. Pokud se ale do vyrábění pustíte, nezapomeňte i na zateplení, to zajistí polystyren kolem všech stěn. Ještě než vnitřek vystelete dekami a ručníky, impregnujte boudu proti plísni a parazitům. Domeček by měl stát na paletě, nebo alespoň pár deskách, aby od země větral a nevlhnul.

O přístřešek pečujte

Pokud už boudu postavíte, starejte se o ni. Zvláště pokud sněží. Nejen, že může nasněžit dovnitř, ale kočičky se pak nemohou dostat ven. Takže nekontrolujte jen boudu, ale hlavně co se děje uvnitř.

Najít a nakrmit

Samozřejmě, nakrmte je. V zimě ale musíte zajistit, aby voda nebo vlhké krmivo nezmrzlo. Proto investujte do opuštěných koček a kupte vyhřívanou misku, nepředpokládáme totiž, že budete mít čas chodit jim několikrát denně napouštět teplou vodu.

Mazlete a ňunějte

Jednoduché pravidlo: mazlete i cizí kočky, pokud tedy nedávají najevo, že o doteky nestojí. Protože lidské teplo opravdu nic nenahradí. Zamyslete se i nad tím, zda se u vás doma opravdu nenajde malé teplé místečko, kde by kočka našla lásku a bezpečí. Také se porozhlédněte v okolí po útulcích a ujistěte se, že nemají nějaké volné místo.

Zároveň šiřte osvětu o kastracích, nabádejte své zastupitele, aby na kastrace přispívali. Pak totiž bude na ulicích minimum opuštěných koťat.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page