top of page

CATIO MAGAZÍN

Jak dostat kočku do přepravky?

Aktualizováno: 12. 12. 2020


No, není to tu žádný med.

Zkoušeli jste někdy dát nervózní kočku do přepravky? Šlo vám to snadno? Lákali jste ji na pamlsky nebo si raději den předem vyrazili do lékárny pro náplasti? S následujícími triky se podaří dát do přepravky i kočku, která se běžně stává metr od svého přepravního zavazadla tygrem šavlozubým.

Přepravka jako součást teritoria

Kočka nemá ráda překvapení a novinky ve svém prostoru. Proto je vhodné (ikdyž možná ne úplně praktické) nechat přepravku stát v prostoru. Kočka si zvykne, že tam je a nebude se hroutit, když otevřete dvířka. Dalším tipem je nechat přepravku otevřenou a umístit k ní misku s kočičími dobrotami (to lze jen v domácnostech bez psích “vysavačů”).

Milovaná deka

Dalším trikem je umístit do přepravky deku, na které kočka obyčejně spává. Podmínkou je, aby deka šla vyčistit (pro případ, že se kočka pozvrací nebo jinak uvolní). Její pach na dečce ji v přepravce zklidní. Přepravku lze také přehodit dekou nebo ručníkem, aby kočka nebyla stresovaná z okolních podnětů. Pozor, v létě toto neplatí! V horkém období musí mít zvíře, co nejvíce vzduchu, aby se nepřehřálo!

Technikou proti škrábancům

Za kočkou neběhejte. Přistupte k ní s klidem a mějte otevřená dvířka od přepravky (ať už máte tašku látkovou s předním otvorem nebo klecovou přepravku). Někteří radí kočku spouštět jako do komína (když si přepravku otočíte), ale to platí pouze pro kočky, které jsou klidné. Malého rváče je lepší chytit jednou rukou za přední nožky a druhou za zadní a pomoci si trupem.

Zvíře tak do přepravky může vstupovat čumákem nebo zadní částí. Je dobré mít nacvičeno, jak se přepravka uzavírá, protože není nic marnějšího, než, když vám upadnou dvířka a vysmáté zvíře zmizí pod postel nebo sedačku. U agresivních jedinců je možné si dopomoci dekou, kterou lehce přehodíte směrem od hlavy a kočku v dece jemně vpustíte do přepravky.

Máte jiný tip pro cestu s kočkou?

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page