top of page

CATIO MAGAZÍN

Co si kočka myslí o svém veterináři?

Aktualizováno: 12. 12. 2020


Zapomeň na tu injekci. Jinak použiju kočičí vúdú.

Návštěva veteriny přináší různé otázky. A nemusí to být nutně jen ty, co máte vy sami. I vaši kočku může zajímat, jak ji může ošetřovat někdo, kdo ví, že ikdyby byla země placatá, tak by vše shodila dolů. Nebo, jestli může mít důvěru k někomu v bílém plášti, kdo tvrdí, že kdyby se dávaly medaile za soutěž ve spaní, tak by dostala zlatou…

První návštěva

První návštěva veterinární ordinace má proběhnout bez nervozity a spěchu. Na kočku mluvte klidným hlasem, dejte ji pozvolna do přepravky (s tou ji napřed seznamte – jak to udělat najdete v odkazu níže). Přepravku vybavte dečkou nebo dětskou přebalovací podložkou a kočce tam dejte její oblíbenou hračku. První cesta na veterinu může být stresující pro vás i vaši kočku. Kočku nevozte zbytečně na velké vzdálenosti. Na veterině sdělte veterináři, jak dlouho kočku máte, jaké jsou její návyky, případně, zda ji něco trápí. Bude vám vystaven očkovací průkaz. Kotě se dočká nejprve odčervení. Poté bude následovat očkování a po jednom roce přeočkování. Máte tedy spoustu let, abyste to s kočkou zvládli.

Jak dát kočku do přepravky? Čtěte zde.

Možná to půjde

Máte-li jasno, kdo se bude dlouhodobě starat o vašeho nového člena rodiny, připravte si seznam úkonů, které musíte s vaší kočkou zvládnout (čištění uší, stříhání drápků, očkování, případná kastrace, odblešování, aj.). Veterinář vám ukáže, jak kočku držet, probere s vámi možnosti stravy vaší kočky. Když jde o kočku ušlechtilou, nemocnou nebo s problematickým chováním, okruh otázek pro veterináře se rozšiřuje. Nebojte se zeptat. I zdánlivé maličkosti mohou dělat rozdíl.

Budujte vztah plný důvěry

Kočky se ve veterinární ordinaci chovají různě. Některá utíká, jiná prská, nadměrně líná a některá se počurá. Dobrý veterinář zná kočičí povahu a vše vám trpělivě ukáže a vysvětlí. A odpustí vám i pár škrábanců, pokud se kočka příliš rozvášní. K dobrému vztahu patří vhodné načasování požadavku. Zjistěte si ordinační hodiny vašeho veterináře. Domluvte se, jak řešit mimořádné potíže mimo pracovní dobu. A pro jistotu si někam vyvěste telefonní číslo na zvířecí pohotovost (pokud je tato služba v místě vašeho bydliště dostupná). Kočka bude spolupracovat, pokud jí to umožníte svým klidem a rozvahou.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page