top of page

CATIO MAGAZÍN

Co o kočkách řekne poloha při spánku?

Aktualizováno: 12. 12. 2020


Dej mi svoji peřinu a klidně běž, večer mě tu zase najdeš.

Kočky žijí vedle lidí již více než devět a půl tisíce let. Ovšem stále existuje pár zajímavostí, které o těchto roztomile arogantních chlupáčích moc páníčků neví. Přitom kočky k nám jasně mluví i během spánku. Stačí jen správně číst mezi řádky. Nebo spíš mezi chlupy.

Asi moc dobře víte, že vaše kočička má několik oblíbených spacích poloh. Ale určitě bude jedna, ve které ji vidíte nejčastěji. Co to o vašem mazlíčkovi vypovídá?

Stočená pozice

,,Jsem ospalá, ale není to tu úplně pohodlné.”

Zdá se to jako pohodlná poloha, ve skutečnosti ale znamená, že se kočička necítí být úplně v bezpečí. Chrání si totiž svoje nejzranitelnější místo – bříško. Navíc si takto kočky nejlépe udrží teplo.

Jako sfinga

,,Mmm, tady je to fajn.”

Kočka se cítí pohodově a to, na čem leží, je prostě vrchol pohodlnosti. Necítí žádnou hrozbu a nemá v plánu utíkat. Kočka navíc šetří energii.

Pozice bříško nahoru

,,Věřím ti jako nikomu.” 

Oblast žaludku je nejvíce zranitelnou částí kočičího těla. Nejen kočky si ji vždy chrání a brání, nikdy ji nikomu jen tak neukazují. Takže spí-li váš miláček na pohovce s bříškem nahoru a s tlapkami všemi směry, máte vyhráno! Získali jste totiž jeho důvěru. Většinou tak lehávají kočky, které jsou většinu dní doma. 

Očka na půl spící, na půl bdící

,,Jo, určitě, spím jako zabitá!”

Bez ohledu na to, jak je kočka roztomilá a nežná, stále se v ní skrývá dravá šelma. Proto někdy nemohou jen tak hluboce usnout a musí hlídat!

Poloha na boku

,,Dobrou noc!”

Jedna z nejpohodlnějších pozic, do které se může kočka uložit. Navíc chlupáč takto nechrání svoje orgány a projevují páníčkovi bezmeznou důvěru.

Očička v pacičkách

,,Nedotýkat se!”

Někdy kočky prostě nechtějí být rušeny a právě touto polohou to dávají najevo. Někdy se chlupáči snaží ukrýt hlavu i u vás v podpaždí nebo ve svetru, touží totiž po klidu.

Jaká je oblíbená poloha vašich chlupatých spolubydlících?

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page