top of page

CATIO MAGAZÍN

Cattattoo aneb tetování s motivem kočky

Aktualizováno: 9. 12. 2020


Kočičí tetování je způsob, jak svého miláčka mít už navždy u sebe.

Jste milovníky kočiček a přemýšlíte o tom, nechat si tyto krásné šelmičky zvěčnit na kůži? Stále váháte, protože nevíte, co by na to řekli známí, nebo co byste na to řekli vy jim? A má kočka vůbec nějakou vizuální symboliku nebo hlubší význam?


Co kočka symbolizuje?

Kočka je velmi spirituální zvíře již od počátků lidstva. Bývá často spojena se ctnostmi, které vychází z její přirozené kočičí povahy, jsou jimi například: intuice, inteligence, kreativita, přirozenost, tajemnost, hravost nebo ostražitost. Dále se s ní pojí také také ženská síla, elegance, vitalita, svoboda, nezávislost nebo štěstí.

Fantasy tetování s motivem kočičky od české umělkyně: Anastasia Avina

Důvody, proč chtít cattattoo

Důvodů může být nekonečně mnoho a je zároveň naprosto v pořádku chtít ozdobu na tělo jenom proto, že se nám líbí, či proto, aby nám připomínala našeho domácího mazlíka. Tetování je ale na celý život, takže i v případě, že si jej chceme dát jenom proto, že se nám líbí, je dobré se nad ním první zamyslet a zodpovědět si alespoň dvě otázky: Proč zrovna kočičku? Je tohle styl, který mi vyhovuje?

Proč zrovna kočičku?

Kromě těch subjektivních důvodů jako „je to můj mazlík“, „miluji tohle kočičí plemeno“, se můžete inspirovat specifickou kočíčí symbolikou. Pokud si tak necháte vytetovat kočičí packu, černou kočku, nebo třeba kočičí lebku, bude to rozdíl nejen estetický, ale symbolicky tím o sobě sdělíte také něco docela jiného:

Černá kočka:

  1. Má své kořeny u starověkých Keltů jako kočka Sidhe. Byla známkou zla, ale také vynalézavosti, flexibility, nepředvídatelnosti a tajemství.

  2. Černá kočka byla vždy spojována s čarodějnictví a vyskytuje se dodnes v mnohých folklórních tradicích. Takové kočičky symbolizují tajemství, ženskost a sílu a mají úzkou spojitost s tzv. moderní čarodějnictvím (paganismus/wicca).

Egyptská kočka Bastet

Bohyně Bastet byla velmi často zpodobňována jako kočka. Jedná se o bohyni krásy, plodnosti a vedle klidu a laskavosti je v ní i skrytý kočičí temperament, díky kterému se z ní mohlo kdykoliv stát nebezpečné stvoření.

Kočičí oko

Kočičí oko symbolizuje, podobně jako lidské oko, jakési „okno do duše“. A protože jsou kočičky inteligentní stvoření, kočičí oko je symbolem bohatého vnitřního života, touhy a osobního hledání pravdy.

Kočičí packy

  1. Stejně jako symbol čtyřlístku, symbol kočičí packy/pacek nosí štěstí.

  2. V asijské kultuře symbolizuje kromě štěstí i prosperitu (proto mají asijské sošky kočiček zvednutou packu).

Kočičí lebka

K symbolu lebky se obecně váží slova jako: smrt, destrukce či nemoc. Vyobrazení tohoto motivu symbolizuje statečnost čelit vlastní smrtelnosti.

Je tohle styl, který mi vyhovuje?

Když už jste se rozhodli jak a jakou kočičku byste si přáli, je třeba si vybrat, zda chcete kočičku černobíle (černým, popřípadě bílým inkoustem), nebo barevně. Záleží na vkusu, typu pokožky, nebo plánovanému formátu tetování. Velká tetování se hodí spíše na větší plochy těla, minimalistická tetování jsou naopak oblíbená na zápěstí, na kotnících, u klíční nebo pánevní kosti apod. Styl volte zásadně podle svého vkusu a také místa, na kterém se necháte tetovat. Určitě je vhodné se před finálním rozhodnutím inspirovat, třeba na internetu, a prohlédnout si práci více tatérů. Ani výběr samotného tatéra byste neměli uspěchat – jako u jiných odvětví i zde cena, případně čekací doba, často odpovídá i závěrečné kvalitě. Se seriózním tatérem je vždy možnost probrat vaše očekávání, obavy nebo případná dodatečná přání.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page