top of page

CATIO MAGAZÍN

8 důvodů proč si (ne)pořídít kočku

Možná to znáte. Chlupáč kromě mléka pije občas i krev. Sepsali jsme pro Vás osm případů, které mohou být běžnou denní praxí většiny chovatelů.

Nepotřebujete budík

Svůj plechový tikající můžete vyhodit oknem, protože nyní jste získali nezničitelný, neúnavný budík edice chlupatý kožíšek. Jistota probuzení: 100 %, způsob probuzení: procházka po obličeji.

Snídaně do postele

Takové přání můžete se svým kočičím parťákem sdílet, ležet a nechat se obskakovat bude chtít stejně jako vy. A pak přidá mňoukání. Takže argumentuje více než vy. Většina těchto zápasů končí 1:0 pro kočku, můžete maximálně remízovat špunty do uší nebo hlubokým spánkem.

Budete si připadat činorodí

Představte si, že máte poklidný den v práci a v tu přijde nový kolega a maká jako šroubek. Člověk má najednou pocit, že sám neudělal dost práce. A přesně tak to funguje s kočkou, jen si představte, že kolega je extrémní lenoch (a občas mňoukne). I když splníte jen malý úkol ze svého seznamu práce, oproti kočce to bude obrovský výkon a vy můžete jít šťastně odpočívat.

Parťák na filmy

Pokud si libujete v netradičních filmech, hororech, nebo třeba náročných dokumentech, možná může být těžké najít někoho, s kým na takové snímky koukat. Kočka je věrný společník, za trochu škrabkání Vám svou společnost věnuje.

Nejjemnější kožíšek

Myslete kreativně, co budete dělat, když se narychlo ohlásí návštěva a vy nemáte uklizeno? Položte kočce pamlsky na příslušnou polici určenou k úklidu a zatím co se krmí, její dokonale chundelatý ocásek využijte místo prachovky. Opakujte s bříškem, zádíčky a packami. Po použití kočku nezapomeňte vyklepat.

Pravidelná revize věcí

Každý máme doma věci, které zabírají místo, vázy, hrníčky, sošky. Ideálně rozestavěné po celém bytě jako aranžmá. Kočka si ráda pravidelně zahraje na úklidovou četu a při svých procházkách domem sem tam nějakou tu parádu pošle k zemi. Ideálně na kachličky, ať eliminuje možnost, že si drahocennost ještě slepíte. Tak, vezměte smetáček, lopatku a hezky kočičce poděkujte za objektivní protřídění Vašich věcí.

Zhubnete

Zcela nepochybně. Protože o jídlo se budete dělit. I když nechcete. A taky myslete na to, jak posílíte svaly na rukou při věčném odstrkování kočky od talíře. Případně na atletické akrobacie, až budete kočku tahat z pod postele, podávat z vrcholů skříní nebo z vysokých stromů, kam si přece musela vylézt, že jo.

Pochopíte, kde je Vaše místo

Každá smečka má svého vůdce a ostatní členové to musí respektovat. Čím dříve pochopíte, že vládne Vaše kočka, tím lépe pro Vás. Podřízený, nadřízený. Smiřte se s tím. Jste ta první varianta.

Ale i přesto všechno, můžete je bezmezně milovat. A budou tu pro Vás. Na pohlazení, když budete chtít cítit trochu něhy, na poplakání, když budete chtít hebký kapesníček. Úžasná stvoření.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page