top of page

CATIO MAGAZÍN

3 věci, kterými jsou kočky protivné svým páníčkům

Aktualizováno: 14. 12. 2020


No co, tak jsem si lehla někam, kam jsi nechtěla, tak neplýtvej energií a nechej mne odpočívat!

Ačkoliv svoji kočku milujete, čas od času vás může určitým chováním znejistět nebo rozčílit. Buďte si jistí, že vaší kočce je to celkem jedno. Proto je lepší se nad tyto drobné neřesti povznést a zkusit mít před kočkou náskok.

Péče o prádlo rodiny

Kočky mají tendenci vyhledávat zajímavé skrýše. Proto je lákají pračka, sušička nebo kufry. Všechno to jsou místa, kde majitelé jen neradi kočku vidí, jak kvůli bezpečnosti, tak kvůli chloupkům, které se spolehlivě zapíchnou do prádla (obvykle do toho pracovního, do tepláků na hřiště málokdy). Kočka miluje vůni čistého prádla. Nově povlečené peřiny nebo právě vyprané (a na slunci dosušené) košile ji magicky přitahují. Všimněte si, že do mírně použitého povlečení se kočky nehrnou tolik jako do ručníků právě vytažených ze sušičky.

V domácnostech alergiků je tedy vhodnější prádlo transportovat mimo dosah koček, protože žehlící prkno nebo koš jsou pro kočky pozvánkou na odpočinek. Je nutné všechny přístroje pečlivě hlídat, zavírat dvířka a víka, zejména, pokud máte kotě, které teprve rozpoznává svoje okolí (pozor dejte také na myčku nádobí nebo výsuvy s automatickým dojezdem v kuchyni nebo na šatních skříních). K arzenálu rodiny s kočkou musí také patřit válečky a kartáče pro odstraňování chloupků. Při odchodu z domu je dobré si nechat čas pro očištění flaušového kabátu, saka nebo černých kalhot, pokud je váš kočičí loupežník tak schopný a umí se vloupávat i do šatních skříní.

Experimenty všeho druhu

Kočky umí balancovat na opěrkách židlí, procházet po úzkých policích se suvenýry nebo skákat ze schodů při divokých honičkách s dalšími mazlíčky. Někdy si asi říkáte, zda tohle je opravdu technicky možné. Kočky se tváří, že pro ně některé fyzikální zákony neplatí. Proto je vhodné je usměrňovat a hlídat z povzdálí stejně jako děti. Hlavně, pokud se pohybují u některých předmětů, na které jste hákliví (porcelán po babičce, pracovní počítač nebo řetízky). Je nutné schovat veškeré drátky, háčky, nitě nebo vlnu. To, aby kočka nedostala nápad nasoukat do sebe, co nejdelší kus a vy jste místo snídaně nemuseli honit kočku, které se z takového nočního úlovku udělalo nevolno.

Ukrývejte chemikálie a látky, které by mohly kočku poškodit (i pro zvířata je vhodnější netoxická domácnost). Při nákupu rostlin do domácnosti a zahrádky myslete na to, že je lepší nepořizovat ty nevhodné pro kočky, nejsou obvykle bezpečné ani pro děti. Bohužel není možné mít kontrolu nad kočkou, která se pohybuje mimo pozemek, proto zvažte, kam až jste ochotni nechat vaši kočku jít.

Nevyžádané dárky

Zřejmě jste už někdy dostali dárek v podobě myšky, ale co třeba upadený fousek, drápek nebo vatová tyčinka pod polštářem? Nebo kousek ztvrdlého steliva s bobkem v trajektorii vaší cesty za noční sklenicí vody? Kočky mají zvláštní smysl pro rozmisťování určitých předmětů. Občas mohou loupit v dětských pokojích, to když objeví plyšového ptáčka nebo hračku neurčitého tvaru, která jim připomíná myšku. A poté je najdete obvykle v míse s vodou nebo pod postelí (asi, aby měli čas se s úlovkem pomazlit)… Nebo dostanete tímto mokrým “dárkem” ráno po hlavě, ještě než zazvoní budík.

Tyto úsměvné maličkosti dělají život s kočkami veselým. Podělte se o kousek, který jste museli chvilku rozdýchat a poté jste ho zařadili do rodinných historek?

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page