top of page

CATIO MAGAZÍN

Ze světa kočičích záhad, díl druhý

Máme tu pro Vás pokračování. Pokračování článků, které poodhalují roušku tajemství, obestírající kočičí svět. Vyhledáváme pro Vás šokující fakty i zajímavé střípky z historie. Připraveni? Začínáme.

Kočky na straně Severu

Pamatujete si z hodin dějepisu americkou Válku Severu proti Jihu? Významnou osobní na severní straně byl Abraham Lincoln, který se později stal prezidentem. Dozvěděli jste se ale ve školních lavicích,  že tento úspěšný státník byl také velkým milovníkem koček? Ano, opravdu. Ve své pracovně v Bílém Domě choval celkem čtyři. Dokážete si to představit? Kočky možná pomáhaly psát historii, ladným krokem se procházely přes všechny ty důležité dokumenty, očichávaly je a na Lincolna dvakrát mňoukly, když s napsaným prohlášením souhlasily!

Těžký život koček

Znáte to. Jen co vstanete, vše se Vám sype pod rukama, jeden problém za druhým. V takové dny se člověk většinou schoulí do křesla a otevře si tabulku výborné čokolády, která mu pocuchané nervy uklidní. Ale proč Vám to povídám? No, abyste věděli, o co jsou kočky ochuzeny! Příroda je ochudila o jeden typ chuťových pohárků. Nedopřála jim to blaho světa cítit sladkou chuť. Tak až si příště budete pochutnávat na dortíku a Vaše šelmička bude smutně pokukovat, už víte, proč to dělá. Prostě by jen chtěla vědět, co to to opěvované sladké znamená.

Černá kočka = neštěstí?

Tuto pověru snad všichni znáte. Jdete si takhle po ulici a najednou šup, černý kožíšek se kmitne přes cestu. Jdete hrdinně dál nebo si místo doličné raději pořádně obejdete? Odpověď je na každém z Vás, ale my Vám prozradíme jedno. Lidé z Velké Británie nebo Austrálie se rozhodně vydají rovně. Černá kočka pro ně totiž znamená štěstí! Tak až příště budete pospíchat na důležitou schůzku a tato šelmička Vám zkříží cestu, zachovejte typický anglický klid a pokračujte směle dál. Třeba to vyjde!

Nevychovaná kočka?

Máte pocit, že se Vaše kočka chová jako nějaký puberťák, že si na Vás často otevírá tlamičku a nevybíravě mňouká? Svůj názor možná přehodnotíte, když Vám řekneme, že nemňouká jen tak ledajak a na leckoho. Kočky si pro své blízké (čti: posluhovače) mohou vyvinout speciální tón hlasu, který poté používají výhradně v komunikaci s těmito lidmi.

Zda je to výrazem uznání, nebo jen usnadnění při udílení rozkazů … to zvažte sami!

Všechny prsty pohromadě. Tedy vlastně ne, prsty od sebe!

Dělá si občas Vaše kočka pelíšek přímo z Vás? A kromě poklidného odpočinku a zadumaných procházkách po Vašem těle, roztahuje občas „prsty“, jako by se packou s drápky snažila něco vzít? Tak to se nerozčilujete, i kdyby Vám tímto způsobem zrovna roztrhala nové silonky! Kočička se snaží naznačit, že jste oficiálně její teritorium, její majetek a patříte do její smečky. Mrkněte na svou kočku. Není to čest, patřit do tak privilegovaného klanu?

Doufáme, že se Vám článek líbil a již nyní prozradíme, že se brzy můžete těšit na Vánoční speciál, ve kterém najdete spoustu dobrých rad, tipů ale i chvilek pro úsměv.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page