top of page

CATIO MAGAZÍN

Slavní muži a jejich kočky, 2. část

Aktualizováno: 14. 12. 2020


I muži mají své slabé stránky. Mňau!

A po úspěchu prvního dílu opět pokračujeme. Jaký muž je dokonalý? Ano, ten, který miluje kočky a nebojí se to přiznat. A co teprve, když je to muž ze světa slavných?

Keegan Allen

Možná jste o něm už slyšeli, Keegan Allen je stoprocentně slavný muž se slabostí pro kočičí mazlíčky. Je majitelem kocourka jménem Tyn, kterého najdete na jeho vlastním instagramovém profilu pod přezdívkou @tynthecat. Jeho majitel je nejen skvělý herec, jehož proslavila role v seriálu Prolhané krásky (“Pretty little liars”), ale také velmi talentovaný zpěvák. Přesvědčit se o tom můžete ve videu, kde hraje na kytaru a přitom zpívá valentýnskou píseň svému překrásnému černému kocourkovi Tynovi. Člověka to tak pěkně rozněžní a naladí.

John Lennon

Bývalý člen skupiny Beatles, John Lennon, byl také dozajista ohromným milovníkem koček. Vlastně se narodil do rodiny, kde jednoho kocourka už měli. Patřil jeho mamince a jmenoval se Elvis, protože Johnova maminka byla ohromnou fanynkou Elvise Presleyho. Po opuštění domova a nastěhování se do Liverpoolu mu dělaly společnost dvě kočky, Tich a Sam. Adoptoval i kocourka nalezeného ve sněhu, Tima, ale v největším rozpuku slávy jej věnoval své tetě, kde dožil úctyhodných 20 let. Se svou první ženou Cynthií navyšovali počet koček, až jich měli okolo deseti. Další dvě kočky, které měl při soužití s May Pang, pojmenovali Minor a Major. Také se svou druhou a poslední manželkou, Yoko Ono, měl dvě kočky, černou a bílou, kdy bílou pojmenoval Pepper a černou Salt. John za celý svůj život s manželkou vlastnil dalších pět koček, jmenovaly se Gertrude, Alice, Misha, Sasha a Charo.

Clark Gable

A další herec, tentokrát král Hollywoodského němého filmu mezi lety 1920 až 1940. Tento slavný muž byl milovníkem zvířat, často se ale nechával zvěčnit na fotografiích se svými siamskými kočičkami. Nutno ovšem říct, že tehdy přistupoval celý svět poněkud nezodpovědně k obchodu s exotickými zvířaty. Stalo se totiž, že drahý Clark si z jednoho výletu do divočiny přivezl o něco větší kočičku. Pumu. Naštěstí měla jeho žena víc rozumu než on a puma skončila v místní zoo, než mohl někdo přijít k úrazu.

Salvador Dalí

Mistr surrealistického umění, nepochybně velice slavný muž a milovník…koček? No pakliže se dá kočkovitá šelma, ocelot, považovat za mazlíčka kočičku, pak ano, i koček. Dalí získal ocelota v šedesátých letech a pojmenoval jej Babou. Nějakou dobu byl vídán, hrdě si vykračujíc ulicemi města, i s šelmou na vodítku. Malíř se svým mazlíčkem rád působil rozruch, například při návštěvách restaurací. Zda bylo i zvíře šťastné, je sporné. Snad jednou, kdy se uvolnil z vodítka a hnal vyděšené hosty s křikem ven.

Karl Lagerfeld

Karle, Karle. Bohužel jsme tě nezařadili do předchozího výběru, nakonec sis vysloužil vlastní článek. O životě slavného módního návrháře a milovníka rozkošné birmí kočičky jménem Choupette, se můžete dočíst zde. Pokud se budete chtít dozvědět více o plemeni posvátná birma, jehož je Choupette nádherným exemplářem, odkáži vás na tento článek. Myslíme na tebe, Karle.

Eddie Redmayne

Aneb čaroděj, milující všechny kouzelné tvory. Pokud jste propadli kouzlu světa Harryho Pottera a nenechali si ujít ani pokračování těchto knih v podobě filmů Fantastická zvířata a kde je najít, tak jistě víte, o koho se jedná. Při sledování tohoto muže a jeho láskyplnosti, se kterou pečuje o kouzelné tvorečky, nezůstane jediné oko suché. Nedávno nám tento sympatický herec zapózoval pro módní časopis a navždy se tak nechal zvěčnit s malým, chlupatým kočičím klubíčkem. Rozkošné, co říkáte?

Benedict Cumberbatch

Bezpochyby známou osobností v kočičím světě je Benedict Cumberbatch. Paradoxní je, že opravdu nevím proč. Ale jeho fotografie s photoshopem vytvořenými koťátky jsou hitem internetu. Takže záleží na vás, jestli vám tento modrooký herec učaruje a vykouzlí vám, společně s koťátky, úsměv na tváři.

Syd Barrett

Hudebník, zpěvák a textař kapely Pink Floyd. Díky jeho lásce ke dvěma siamským kočičkám vytvořil píseň Lucifer Sam. V ní krásně popisuje jednoho z mazlíčků, Sama. Doporučuji každému k poslechu, přeci jen, písní o kočičkách moc není.

Freddie Mercury

Tamtadadá! Fanfáry. A nakonec vyhlašuji krále milovníků koček. Freddie Mercury, muž, který nejen že vlastnil vestu s malovanými portréty svých koček a napsal o nich skladby (např. Píseň Delilah). Tento slavný muž dokonce vydal album věnované “Nejen svým milovaným kočičkám, ale všem milovníkům koček v celém vesmíru!” A to už stojí za zmínku.

Další slavní muži, kteří rádi pózovali s malými vrnícími chlupáčky na klíně jsou například Joseph Gordon-Levitt anebo Dan Stevens. A nezapomínejme na ty naše muže, vždyť i oni projevují kočkám něžnost a lásku, ačkoli někdy poněkud zvláštním způsobem.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page