top of page

CATIO MAGAZÍN

Silvestr s kočkou: noční můra, nebo idylka?

Lednice přetéká vlašákem, kyselými okurky a lahvemi šampáňa. Za oknem se chladí víno a na televizi se ladí pořady s přeřeky moderátorů. To je ten správný silvestr. Kdo ale během těchto dnů myslí na úplně jiné věci? Ano, jsou to páníčci. Jste i vy páníčkem a dělá vám vrásky, jak váš chlupatý parťák oslavy přežije?

No stress, přelouskejte těchto pár řádků a máte vyhráno. Dali jsme pro vás totiž dohromady několik osvědčených triků, jak i němým tvářím zajistit klidnou oslavu právě ve stylu no stress.

Zavřít, utěsnit, přilepit

Nemluvíme samozřejmě o vašich miláčcích, ale o dveřích, oknech a kočičích průchodech. Během silvestrovského dopoledne vezměte kočičku ven, pokud možno ji co nejvíce unavte, a s blížícím se večerem už ji držte doma.

Protože zvířata slyší zvuky o frekvencích mnohem vyšších než my, petardy a rachejtle znamenají pro jejich ouška utrpení. Okna ideálně utěsněte dekami a chlupáčka uložte do místnosti mimo hlavní centrum oslav.

Tmavý koutek je výjimečně výhra

Právě kvůli strachu z nečekaného hluku se kočičky můžou schovávat do tmavých koutů a skulin, do skříní nebo pod postel. Nevšímejte si jich a snahu o to být chvíli introvert tolerujte. Malý asociál ale musí mít možnost svého ochranitele kdykoli najít.

Pilulky, kam se podíváš

Čím méně chemie, tím lépe. Svoje čtyřnohé roztomilouše ale známe a víme, jak se ve stresových situacích chovají. Některému budou ke zklidnění stačit bylinková homeopatika a kapičky, další ale neudrží zdravou mysl bez sedativ. Ale od toho máte veterináře, nebojte se přijít si k němu pro radu.

Pláč a skřípění zubů

Ostříleným kočkařům asi není nutné vysvětlovat, jak vypadá vystrašená kočka. Máme mezi sebou ale i kočkaře – nováčky, a ti si začínajících příznaků třeba ani nevšimnou. Ne vždy to totiž vypadá jako v animácích, kde vyděšená kočka vypadá jako po zásahu proudem a utíká raketovou rychlostí. O skrývání se v nepřístupných místech jsme už mluvili, častý je ale i třes, zděšené mňoukání, průjem, zvracení, nebo křeče.

Den po silvestru nezapomeňte hodit očko na zahradu a okolí domu, kde se chlupáč samovolně pohybuje a vyhoďte rachejtle, rozbité sklo… a prostě všechno, co by se samozřejmě ze zvědavosti pokoušel sežrat nebo ulovit. Známe svoje lidi, že… nebo tedy spíš kočky.

Udělejte ze sebe poslední den v roce bezpečný přístav, vrbu, maják… cokoli, co si představíte pod pojmem důvěra a bezpečí, a nenechejte v tom malé kámoše samotné. Moc dobře víte, že vám to nespočetněkrát vrátí.

Máte třeba i vy nějaké zaručené tríčky, kterými kočky a psy ve stresových dnech balamutíte? Podělte se v komentářích!

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page