top of page

CATIO MAGAZÍN

Odjíždím na dovolenou: Jak na to připravit kočku?

Aktualizováno: 9. 12. 2020


Vážně? Zase někam jedeš? Přijde aspoň někdo z Catia?

Nedávají to najevo stejně bláznivě a očividně jako psi, přesto si ale můžete být jisti, že kočkám chybíte. Takže pokud se chystáte na dovolenou, dostatečně dopředu si promyslete, jak kočku na odjezd a delší odloučení připravit. Poradíme vám!

Mluvíme o prodlouženém víkendu, rychlém přeletu do některého z evropským měst, ale i o několikatýdenní dovolené. V tom prvním případě je většina koček schopna zvládnout čas o samotě, samozřejmě za předpokladu, že se za ní alespoň jednou denně někdo na chvíli přijde podívat a doplnit lásku a pohlazení. V případě druhém si ale buďte jisti, že se chlupatý panovník neobejde bez společnosti. Od toho jsme tady my. Za vaším mazlíčkem se přijdeme podívat jednou nebo i víckrát denně, nakrmíme, pohladíme, kočičí toalety se nebojíme, ani hračky nenecháme ležet ladem.

Abyste si užili bezstarostnou poznávačku Paříže nebo koupačku pod vodopádem na Bali, musí si kočička užít svoji vlastní dovolenou, nestrádat a stát se na na chvíli paní nebo pánem domu (jako by to tak ale nebylo každý den, že).

Voda je základ života

Určitě není nejlepší nechávat kočce jen jeden zdroj vody. Miska se totiž může převrhnout, voda částečně vypařit, zašpinit nebo stát cílem kočičí hry. Vodu proto umístěte do několika místností, ideální volbou je i fontána, kde bude voda proudit po celou dobu. Nejeden z páníčků jistě zažil, jak moc si kočky užívají pití z vodovodního kohoutku v kuchyni nebo koupelně.

Vytvořte zábavní park

Nebuďte bláhoví, kočka se rozhodně nebaví jen tehdy, když jste s ní doma. Nechte rolety nahoře a na strom před okno nainstalujte krmítko. Pro chlupáče je to nejoblíbenější kino! Granulky naházejte do ruličky od toaletního papíru uzavřené z jedné strany nebo do krabice od bot. Nezapomeňte se ale ujistit, že v žádné home made hračce neuvízne zvídavá kočičí packa nebo se některou částí kočka neotráví nebo neudusí.

Eliminujte nebezpečí

Běžně se vaše kočka nebo kocour chovají slušně, neshazují věci ze stolu, nešmejdí po domě (pokud takového mazlíčka máte, jste opravdu šťastlivec). Ale jakmile zůstanou sami, a věřte tomu, že jim dojde proč jste si sbalili kufry, budou takzvaně ,,napučení”a jejich uličnická třináctá komnata se najednou otevře.

Takže ještě před odchodem ukliďte ze stolů a kuchyňské linky všechny skleničky a talíře, květináče postavte z parapetů na zem, ideálně je ale dejte do úplně jiné místnosti, nainstalujte dětské pojistky na skříňky, všechny elektrické spotřebiče vytáhněte ze zásuvky.

Hygiena nade vše a příjemná společnost

Kočky jsou odjakživa čistotné bytosti citlivé na pořádek. Rozhodně nebudou několik dní chodit do neuklizené kočičí toalety. Proto přidejte jednu, nebo i dvě další. Použijte na to třeba vandlík na prádlo a ten jen naplňte kočkolitem.

V každém případě byste si ale měli zajistit pomocnou lidskou ruku. Aby byla dovolená opravdu bezstarostná, chcete mít asi jistotu, že bude mít kočička plnou misku, čistou vodu, uklizenou toaletu a hlavně láskyplné pohlazení a volný čas zaplněný jinými než vámi vyrobenými hračkami. Proto je jednou z nejdůležitějších příprav před odjezdem na krátkou i delší dovolenou domluvená chůva – profesionál, kterému bude záležet jen a jedině na tom, aby byla vaše chlupatá koule spokojená a při příjezdu vám radostně a s plným bříškem běžela vstříc.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page