top of page

CATIO MAGAZÍN

Novoroční předsevzetí našich miláčků

S novým rokem přichází nové sliby a plány do budoucna. Samozřejmě, nejsme to jen my, jež prahnou po ujišťování sebe sama, že tento rok to už ale opravdu vyjde. Světe div se, i naši čtyřnozí miláčci mají svá novoroční předsevzetí. Ty statisticky nejčastější se překvapivě v základu naprosto shodují s těmi lidskými! Tedy… opravdu a pouze jen v základu.


1. uvědomit si vlastní hodnotu

„Nedokážu to, vždyť tři kocouři mě už nechali, jenže já neumím být sama.“ Ano, tak přesně tohle od kočky se sklenkou bílého nikdy neuslyšíte. Ta má totiž pro následující rok úplně jiná předsevzetí. Třeba změnit to, že vám až doteď odpouštěla občasnou ignoraci jejího lísání okolo nohou, když zrovna měla chuť se mazlit a vy jste spěchali na pracovní schůzku. Trest nebavení se prodlouží na týden. Případné zkrácení trestu bude posuzováno podle laskomin, jež budou přistávat v jejím talíři.

2. upravit jídelníček

Když už se bavíme o těch laskominách, jestli máte dojem, že jste zkusili každou lahůdku, kterou jste svému chlupáčkovi mohli nabídnout a že teď už opravdu nic lepšího ani mít nemůže, nerada vás vyvádím z omylu. Během roku bychom měli změnit druh stravy minimálně 57 krát. Zvlášť pokud se číča do krmení pustí s obrovskou chutí a vy toho nadšeně nakoupíte deset kilo. V tu chvíli je totiž pro miláčka nejlepší začít misku směle ignorovat. „Jako tohle opravdu? To mám žrát?! To nemyslíš vážně.“

3. začít cvičit

Pořádná protahovačka není jen tak, ta se musí provádět pečlivě. Začnu teda škrábáním toho nového potahu na pohovce. Stejně se mi tady barevně nehodil. Po protažení nesmí chybět šplh na kuchyňskou linku. Zde se v nestřeženou chvíli podává i zasloužená svačina, po takové dřině. Následují rychlý seskok a lekce plížení. Odpočinek se provádí zásadně na odchlupeném a vyžehleném oblečení, připraveném na další den. Ale není nic lepšího, než mít pravého sparring parťáka! Třeba takový člověk, není nikdo, kdo by tak ochotně zvedal shozené květináče a dával je zpět na místo, aby byly zase k dispozici. Vřele doporučuji.

4. najít si někoho pořádného …

…Kdo umí pořádně vyčistit toaletku, podrbat tam, kde to zrovna kočičák potřebuje a ve chvíli, kdy se mu to hodí, a samozřejmě někoho, kdo otevře tu kouzelnou chladící skříňku a vytáhne a nachystá všechny ty dobroty. Jo že jste to vy? No tak pozor, hlavně nic nepokazit, aby si kočičí princátko brzy nehledalo jiné služebnictvo. Je třeba mu svou otrockou lásku dokazovat každým okamžikem. Kde že je zrovna teď? Nepotřebuje jeho předoucí veličenstvo péči?

Je tedy více než zřejmé, že chlupáčci mají pro příští rok jasno. A co vy? Nechali jste se alespoň inspirovat, nebo jste tyto tradice a zvyky vzdali?

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page