top of page

CATIO MAGAZÍN

Nejčastěji vyhledávaná slova o kočkách

Aktualizováno: 12. 12. 2020


Tak se na to podíváme... Prý moc nepoužíváte Yandex, Bing nebo Yahoo!

Google.com a Seznam.cz patří k u nás nejčastěji používaným vyhledávačům (cca 96 % lidí je použije). Z těch, kteří použijí jeden z výše jmenovaných, přibližně 70% lidí použilo v roce 2019 pro vyhledávání Google a 30% Seznam.cz. Jaké výrazy ve spojení s kočkami jsou nejčastěji zadávané a vyhledávané? A je rozdíl mezi použitím klíčových slov v češtině a angličtině?

Hledáme česky

Podle denních průměrů Seznam.cz byly v posledních dvou měsících nejčastěji vyhledávanými výrazy ve spojení s kočkami tyto: škrabadlo pro kočky, kočka, mainská mývalí kočka, kočka není pes, kočka domácí, granule pro kočky, škrabadla pro kočky, bengálská kočka, britská kočka a mývalí kočka.

Nejčastěji vyhledávanými výrazy v češtině na Google.com jsou aktuálně – kočka plemena, kočka domácí, kočka domácí věk, anatomie kočky, psychické poruchy u koček, kočka divoká, jak dlouho žije kočka doma a jak mluvit kočičí řečí. A co jste hledali naposledy vy?

Zvídavé otázky majitelů koček

Proč se na mne kočka ráno upřeně dívá? Kolik otoček při chůzi zvládne kočka mezi jdoucím člověkem vykonat? A do jaké výšky vyskočí kočičí senior kvůli kapsičce? V angličtině se jim říká quirky questions (nepředvídatelné otázky). Uživatele vyhledávače Google zajímá, proč kočky předou, mňoukají, koušou, škrábou, jí trávu, tolik spí, mají rády krabice nebo předou. A Google na ně sám v řadě případů odpovídá v sekci Lidé se také ptají…

Víte, které jsou nejslavnější kočky internetu?

Prý to jsou – Maru, Grumpy Cat, Snoopy the Cat, Lil Bub, Colonel Meow, Cooper, Nala a Scarface. Kočky mají prostě reklamní potenciál. Více o kočkách v online prostředí zde.

Jak vylepšit kočičí vyhledávání?

Vyjadřujte se přesně a dejte si pozor na překlepy. V Googlu je možné si nastavit parametry vyhledávání (jazyk, lokalita a aktuálnost). Můžete také vaše vyhledávání omezit například na obrázky (hledáte-li třeba nějaký kočičí meme). Navíc váš vyhledávač časem pochopí, že hledáte opravdu jen kočky čtyřnohé a začne vám nabízet relevantnější výsledky. Nebojte se ale výsledky porovnávat s těmi, které získáte zadáním klíčových slov v dalších jazycích, které ovládáte. Můžete se tak dobrat k mnoha zajímavým textům.

Tipy na aplikace pro chovatele koček zde.

Foto: Silvana Carlos, Unsplash

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page