top of page

CATIO MAGAZÍN

Kočka sama doma v pohodě a bezpečí

Vyrážíte na dovolenou nebo služebku, máte doma kočku a co teď s ní, že jo? Tuhle otázku si začínající letní sezónou položí stovky a stovky lidí nejen z Brna. My to předvídali a připravili si pro Vás odpověď – komplexní.

V dnešním článku Vás provedeme vším, co se sluší a patří udělat před odjezdem, jak s kočkou (hlídanou doma) tak s bytem. Odjezd z domu se tak stane snadným i pro majitele koček, kteří si přejí bezpečí a plný komfort pro svého mazlíčka.

Prvních pár tipů počítá s možností, že odjedete na dovolenou a kočku necháte samu doma. I přes dlouhé odloučení existují rady, jak kočce dny zpříjemnit. Koncem článku samozřejmě také řešení, jak z koččina pobytu udělat luxusní záležitost, na kterou jen tak nezapomene! Čtěte, dozvíte se více!

Špinavé prádlo nevadí

Máte pocit, že než zmizíte z domu na zasloužený odpočinek, měli byste obydlí uvést do perfektního pořádku? To klidně můžete, vytřete prach a vyluxujte, jedno ale opomiňte. Nějaké to nošené triko přijde vhod, až se po Vás kočce zasteskne, bude mít kde cítit Váš pach, přitulí se k Vaší vůni a bude o trochu víc v pohodě.

Budiž světlo

Spousta lidí, když jsou sami doma, rozsvítí si některá světla v domě. Proč? Kdo ví, možná aby měli světlé body, díky kterým se mu bude příjemně a bezpečně pohybovat domem. Podobný luxus dopřejte i své kočce, když odjedete na dovolenou. Vytipujte si světla, která mají malou spotřebu, a rozsviťte je. Až přijde noc, nebude kočku vyvádět z míry tma, na kterou není zvyklá a třeba jí těch pár luxů pomůže necítit se tak sama.

Dopřejte jí zábavu

Lístky do divadla kočce pořizovat nemusíte, ale pár dobrých rad, jak jí zaručit zábavu a příjemný čas, i v době, kdy jste z domu pryč, pro Vás máme. Rozhrňte závěsy, přes den si tak zvířátko bude moci užít příjemný výhled a v tomto domácím kině si ukrátit čas. Pokud nemáte zrovna vysněný výhled s tím pravým mumrajem pod okny, dovolíme si malý zlepšovák – nainstalujte ptačí krmítko, kočka ptačí produkci jistě ocení.

Zajistěte teplotu

Odjíždíte na letní dovolenou a kočka zůstává v bytě? Pak se postarejte, aby zůstala v bytě a ne v sauně. Vyberte ve svém obydlí jeden pokoj, ideálně orientovaný na severní stranu a zatáhněte v něm závěsy i žaluzie, zkrátka a dobře, postarejte se, aby proniklo co nejméně slunečního svitu. Díky tomu zůstane místnost chladnou a kočka se bude moct zchladit i v horkých dnech. Pokud naopak dovolenkujete, když za okny mrze až praští, nezapomeňte na dostatečnou teplotu v interiéru. Ve spěchu můžete ze zvyku ztlumit topení – na to ale pozor, doma by Vás po příjezdu čekala nastydlá a pěkně naštvaná kočka!

Kočka na dráte

Posloucháte rádi rádio? A poslouchá Vaše kočka ráda rádio? No, dejte si možnost to zjistit. Až zase vyrazíte z domu pryč, a kočka zůstane sama, pusťte přehrávač na nízkou hlasitost. Vyberte kanál plný zpráv, reportáží a zpravodajství – zvíře tak uslyší lidský hlas a bude více v klidu, i ve Vaší nepřítomnosti.

Potulte ji dopředu

Nabízí se ještě jedna taková rada. Pokud máte v diáři vyznačený den odjezdu na dovolenou dlouho dopředu, uzpůsobte tomu i jednání s Vaší šelmou. Věnujte jí veškerou pozornost, mazlete se s ní a buďte jí pořád za patama a za ocáskem. Až poté zmizíte za odpočinkem, třeba si i ona od Vás ráda odpočine …

Apetit a pitný režim

Je jasný, že si kočka nedá půstík, zatímco jste pryč. Odborné zdroje dodávají, že pokud kočka nemá přístup k potravě více jak 24 h mohou se vyskytnout vážnější zdravotní potíže, nejen logický úbytek váhy. Nepodceňujte proto její výživu, a namísto plných misek rozmístěných po domě, zvolte možnost, kdy jí potravu někdo s pravidelností a láskou přichystá a ohlídá, že se najedla.

Ale kdo?

Asi tušíte, že jen tak někdo, kdo nasype granule, o nevyčištěnou kočičí toaletu pohledem ani nezavadí a kočku sotva pohladí, nebude ten pravý. Chtělo by to profíka, srdcaře co ví, co dělá, ví jak pečovat o kočku s láskou, respektem a je schopen poznat, kdy se děje něco neobvyklého a zasáhnout výletem k veterináři. Jenže komu svěřit takovou úlohu? Známí a přátelé toho mají ve vlastních diářích dost, sousedi se do kočičí výpomoci moc nehrnou a kočičí hotely se Vám nepozdávají svou anonymitou a neindividualitou? Jak na to, aby Váš miláček, zvyklý na každodenní laskavý dotyk a společnost, nestrádal?

V Brně a blízkém okolí pro Vás máme řešení – hlídání koček přímo u Vás doma. Pár kliknutími si od Catio.cz objednáte profi kočičí chůvu a ta převezme zodpovědnost a péči o kočku na svá bedra. (I víckrát) denně přijde a zkoukne stav a rozpoložení kočky, zařídí potravu i čistou vodu, úklid toalety i kartáčování, koupel, podání léků, či cokoliv, o čem víte, že Váš mazlíček vyžaduje. A co víc, vše udělá s láskou, něhou a péčí, jako by svěřené zvířátko bylo její vlastní. S kočkou si také pohraje, poklábosí, dodá jí společnost a pocit sounáležitosti, aby se kočička necítila sama, ani když vy jste na míle daleko.

Kočka bude v sedmém nebi. A Vy? Taky! Díky naší službě můžete odjet na dovolenou s čistou hlavou, nezatíženou starostmi o Vašeho miláčka, protože víte, že je v bezpečí a je o něj královsky postaráno. V Catio.cz Vás o koččině komfortu rádi ujistíme – po každém dni na vlastní oči můžete zkontrolovat, co se dělo: záznamem, fotkami či popisem.

Jste pro? Pak se pusťte do objednávky, my Vám bleskurychle vybereme nejvhodnější Hrdinku (kočičí chůvu) a než bys řekl švec, bude vše zařízeno a vy v klidu na cestě!

Šťastnou cestu a šťastnou kočku Vám přeje Catio.cz.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page