top of page

CATIO MAGAZÍN

Jak kočky vnímají zimu?




V kouzelném zimním období není snad nic lepšího než se schoulit se svou kočičkou na sedačce nebo v posteli a užívat si její teplý kožíšek. Chladné počasí může ale pro naše kočičí kamarády přestavovat řadu rizik, na které je třeba se připravit. Víte, jak svou kočičku udržet i v zimě v dobré kondici a bezpečí?

 
Je-li váš chlupáč zvyklý trávit celou zimu doma, v podstatě není potřeba nic měnit. Pokud si ale sem tam rád vyjde na procházku a tráví tak určitou část dne venku, mějte na paměti několik pravidel, která mu pomůžou užít si toto období bez úhony.

Kvalitní potrava

Aby si kočička zvládla vytvořit potřebnou vrstvu podkožního tuku a také kvalitní a hustý kožíšek, doplňte její jídelníček o lososový olej. Stejně jako lidské tělo je i to kočičí náchylné na velké teplotní skoky, a proto se ve svém zverimexu poohlédněte po doplňcích stravy, které podpoří její imunitu. Zvýšenou péči věnujte kočičce, které žije po celý rok venku. Její krmení by mělo být vystaveno pokud možno co nejméně větru, sněhu a dešti a misky by neměly ležet přímo na studené zemi. Pozornost věnujte také misce s vodou, která v zimě samozřejmě zamrzne. Vodu tak ideálně několikrát denně měňte. V ideálním případě všechny misky schovejte na nějaké suché místo - dobře poslouží třeba kůlna nebo sklep, kde se může v zimních měsících ohřát i vaše kočička.


Udržujte doma útulno

Jak jste si určitě za svou kočičí kariéru stihli všimnout, kočičky preferují spíše teplo než zimu. V dnešní době již není problém kočičce pořídit závěsný pelíšek na topení, vyhřívací dečku a nebo huňatou kukaň, ve které se bude cítit opravdu královsky. Stanovení ideální teploty, ve které se bude vaše kočička cítit dobře, bohužel není možné. Vše se totiž odvíjí od daného plemene, hmotnosti a kvality srsti. Ideálním řešením je tak sledovat reakce vašeho kamaráda a podle toho uzpůsobit teplotu ve vaší domácnosti.


Zima a venkovní kočičky

O této tematice se v krátkosti zmiňujeme již v prvním bodě. Pokud máte u domku kočičku, která si vás adoptovala a vy ji z nějakého důvodu nemůžete ubytovat uvnitř, věnujte jí v zimních měsících o něco více pozornosti. Pro venkovní kočičky se velmi dobře osvědčily polystyrénové boudičky vystlané slámou nebo senem. Jak již bylo řečeno, kočičky milují teplá místa. V zimě tak některé z nich zalézají pod kapotu aut, aby se mohly alespoň trošku zahřát. Dávejte si proto před nastartováním vašeho vozidla dobrý pozor, abyste nějakému chlupáčovi nevědomky neublížili.


Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page