top of page

CATIO MAGAZÍN

8 tipů pro kočku v interiéru

Chováte svou kočku v interiéru? Tak to ji možná občas přistihnete zasněně koukat z okna ven. Pokud máte pocit, že byste jí měli dopřát více zábavy, pročtěte si dnešní tipy a zpříjemněte svému miláčkovi život.

1) Tvořte

Nespoléhejte se jen na plochu, kterou Vaší kočce poskytují metry čtvereční podlahy. Dopřejte jí dostatek prostoru i vertikálně, tedy za pomoci různých polic, kočičích stromů či nábytku. Kreativní duše, nechť zapátrají na internetu, pod heslem „diy cat tree“ najdete nejeden návod.

2) Přeskládejte byt

Nebojte se myslet kreativně a sestavte v bytě cestičku, po které se kočka vyšvihne i na nejvyšší šatní skříně. Až ji nahoře uvidíte slastně vrnět, uvědomíte si, že pozorovat dění v klidu z povzdálí je pro ni to pravé ořechové.

3) Výhled jako z nejdražšího hotelu

Občas se člověk přeje jen pohodlně usadit a koukat na televizi. Kočičí alternativou takového lenošení je velké okno s výhledem někam, kde to žije. Pokud se Vám nepozdává ta představa uvelebené kočky mezi Vašimi skvostnými květináči na parapetu, nezoufejte. Stačí jí přidat pohodlné vyhlídkové místo v těsné blízkosti.

4) Buďte hraví

Ať už jste v pracovním životě elegantní dáma, nebo vážený podnikatel, po příchodu domů se vzdejte své pověsti a buďte zase jako děti. Najděte si alespoň hodinku denně a hrajte si se svou kočkou. Nechte ji lovit, dejte jí prostor na aktivní protáhnutí chlupatého tělíčka. Pomůže jí to se udržet v dobré psychické i fyzické kondici.

5) Čisté jako slovo boží/ čisté jako křišťálová studánka

Když kočka tráví všechen čas doma, záleží i na detailech. Její výsadní prostor proto udržujete v čistotě, ať už je to okolí misky s dobrotami, nebo kolem bedýnky, poklízejte pravidelně a šelmička to jistě ocení.

6) Riskněte čerstvý vzduch!

Pokud Vám to podmínky dovolí, slevte maličko z přísných slov „kočka pouze v bytě“. Zkuste alternativu v podobě dobře zajištěné venkovní terasy, nebo vezměte vodítko a vyrazte poznávat svět. Lepší bude ale nepřepálit začátek, začněte blízkou zahradou a bezpečnými místy. Spojit první výlety s kontaktem jiných živých tvorů taky neriskujte, mohlo by to být příliš moc adrenalinu a zadělali byste kočce na bázlivou, ustrašenou povahu.

7) S jídlem se … hraje!

Jak už jsme zmiňovali v minulém článku kočky si rády pohrají i s jídlem. Tak jim to umožněte rovnou. Potravu můžete podávat v interaktivní podobě, zadejte na google food puzzle for cats a nechte se inspirovat. Ať už objednáte ze specializovaného e-shopu, nebo se třeba pokusíte o domácí alternativu, snahu kočka jistě ocení.

8) Láska hory přenáší

Zvláště pokud bývají samy doma, ve společných chvílích dejte svým mazlíčkům pocítit Vaši opravdovou náklonost a lásku. Ne každá kočka Vám ji opětuje v té podobě, jakou možná čekáme, ale to nevadí. I tak je důležité, aby něžné podněty od Vás byly na pořadu dne.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page