top of page

CATIO MAGAZÍN

8 tipů když kočka nechce jíst

Začínají nám nejteplejší měsíce v roce a když teplota šplhá vysoko, řekněte upřímně, kdo z vás si zachová svou chuť k jídlu? Mnoho lidí (na pár dnů) vymění svůj tradiční řízek za lehký salát a víc se nad tím nepozastavuje.

Co ale dělat, když apetit ztrácí i Vaše kočička? Málokdo vydrží čekat a doufat, že ji to zase přejde. Proto jsme pro Vás našli pár tipů, jak se v takové situaci zachovat a jak správně jednat.

1) Nepodceňte to

Odmítne-li Váš miláček své jídlo více než jednou, zbystřete. Může jít o signál, že v jeho chlupatém těle se neděje vše správně. Může jít o příznak bolesti či nemoci, takže vyhledat veterináře nebude na škodu. Studovaný odborník Vám jistě přesně vysvětlí, co se děje neobvyklého.

2) Zahrajte si na detektiva

Bydlíte v jednom domě s příbuznými, nebo máte za sousedku vlídnou, usměvavou paní? Několika vhodně volenými otázkami na své podezřelé uhoďte. Může se totiž klidně stávat, že Vám někdo kočku krmí takzvaně za zády. Vysvětlete jim, že i roztomilým očím musí odolat, protože výživu své kočky zařizujete pouze vy, podle stanoveného režimu.

3) Začněte už v obchodě

Kupujete již delší dobu „osvědčenou“ značku krmiva? Možná tady bude háček. Zkuste se v sortimentu porozhlédnout po něčem trochu jiném. Pokud máte značku doporučenou přímo odborníkem, sáhněte alespoň po jiné příchuti.

4) Vezměte na pomoc kuchyňské pomocníky

Znáte to, mezi lidmi se říká, alespoň jedno teplé jídlo denně. Dopřejte tedy totéž své kočce. Pokud jídlo přechováváte v ledničce, před podáváním ho trochu ohřejte. Jídlo příjemně zavoní a naláká i kočku, co byla rozhodnutá zhubnout do letní srsti. Pokud nemáte po ruce mikrovlnku, podobně poslouží i kapka teplé vody.

5) Přidejte něco extra

Občas postačí kočičáka trochu navnadit. Do misky přidejte nějakou pochutinu – může zapůsobit jako návnada.

6) Čisté a čerstvé

Na místě je také nepodceňovat čistotu jídelní soupravy Vašeho mazlíčka. Pokud používáte plastové nádoby, vyměňte je radši za kvalitnější kovové nebo keramické, jdou lépe očistit. Čistá nádoba je důležitá z toho důvodu, že zbytky starého jídla mohou být rodištěm bakterií. A každá kočka se hnilobnému pachu vyhne obloukem.

7) Plochá je dobrá

Některé kočky si s jídlem rády hrají a jednotlivé kousky oddělují od sebe. To se ale nemusí dařit, pokud má miska zvýšené okraje. Sáhněte tedy po plošší misce a uvidíte, jaká bude reakce. Pro majitele Perských, Himalájských nebo exotických krátkosrstých koček pozor! Tyto plemena by měla bezpodmínečně jíst z naprosto plochých nádob, nebo dokonce z desek.

8) Medicínu vždy na rovinu

Když není zbytí a Váš miláček musí nějakou dobu brát předepsané léky, vyvarujte se jejich ukrývání do jídla. Lék může být hořký či chuťově velmi nepříjemný a kočka si vytvoří negativní asociaci k celému jídlu. A to přece nechceme.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page