top of page

CATIO MAGAZÍN

6+1 tipů, jak si Vaše kočka užije léto (2. část)

Vlastníte chladící gel či mast, který Vám vždy zabere? A říkáte si, že by mohl pomoci i Vaší kočce? Tak na to okamžitě zapomeňte! Kočka se dvakrát olízne a potom se už jen můžeme zamýšlet, co takové složení udělá s její trávící soustavou. I když je mnohé složení označené jako netoxické, není radno takovou záležitost riskovat. Nejlepší variantou vnějšího chlazení je voda, viz bod 5.

8. Aktivita počká

Kočky jsou hravé bytosti, ale ani s hraním se to nesmí přehánět. Pokud máte pro kočky naplánovanou aktivní činnost, zařaďte ji do dne buď brzo ráno, tedy ještě než sluníčko začne pálit, nebo až večer, kdy se chladí. Během dne je teplota vysoká a aktivní kočka je prvním krokem k přehřáté kočce. A to nechceme.

9. Auto není pohodlné místo odpočinku

Pokud cestujete s kočkou a z auta musíte odejít, myslete dvakrát. Auto neparkujte na přímém slunci, ale najděte si parkovací místo ve stínu stromů. Okénka stáhněte pro zachování proudění vzduchu. Vyřešte nejnutnější a okamžitě se vraťte zpět za svým mazlíčkem. Těm, kteří se snadno zapovídají na ulici, radíme, ať si na mobilu nastaví budík. Po pár minutách Vám zazvoní a připomene, že Vaše kočka je v krabici z plechu, kde teplota rychle stoupá. Odložte povídání na jindy a spěchejte za svým zvířátkem, zdraví mají také jen jedno.

10) Studené překvapení v peřinách

Namočte menší ručník ve studené vodě a nechte okapat. Takto připravený ho poté naaranžujte třeba na postel a své kočce to dejte na vědomí. Když bude na její kožíšek horka příliš, přijde se sama trochu schladit.

11) Opálení není u koček in

Přemíra sluníčka zanechává nepříjemné stopy nejen na lidech, ale i na kočkách. Zvláště plemena se světlou srstí, případně bezsrsté, se snadno spálí. Zapátrejte v obchodech a pořiďte si speciální mazání. Aplikujte na citlivé oblasti, jako jsou uši nebo nos. I po pečlivém namazání se ale držte pravidla, že od 11:00 do 15:00 hodiny je lepší, když se kočka zdržuje v interiéru. Pro jistotu.

12) Letní sestřih

Majitelé dlouhosrstých koček by měly zvážit úpravu jejich kožichu. Prokonzultujte tuto možnost s odborníkem, poradí Vám, jestli by takové zkrácení srsti nebylo pro kočku žádoucí v horkých, letních dnech.

13) Buďte bedliví

Sledujte dobře chování své kočky. Pokud ztrácí energii nebo těžce dýchá, může jít o příznaky, svědčící o jejím nedobrém fyzickém rozpoložení. Napusťte čerstvou vodu a přemluvte kočku k pití. Pokud se přidává i nadměrné dýchání nebo dokonce malátné stavy, okamžitě kontaktujte svého veterináře. Další stav pro povolání veterinárních služeb je i ve chvíli, kdy zjistíte, že kůže Vaší kočky je bolavá, křehká a šupinatá. Odborníkovi vysvětlete, co se stalo, jistě Vám dá i dobré rady ohledně prevence.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page